Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καιρόςmyrovolos.gr on line
Ανοικτή πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για την υποβολή προτάσεων έργων για αλιευτικά καταφύγια Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2009 00:56

Γίνεται γνωστό ότι υπάρχει ανοικτή πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για την υποβολή προτάσεων έργων για αλιευτικά καταφύγια, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007- 2013 (ΕΠΑΛ) το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι: το υπουργείο, υπηρεσίες ή φορείς του Δημοσίου ή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ν.Π.Ι.Δ. που αναπτύσσουν δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διαχείριση λιμένων και οι οποίοι καλούνται να υποβάλλουν προτάσεις έργων (πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 3 και του Μέτρου 3.3. «Αλιευτικοί λιμένες, τόποι εκφόρτωσης και καταφύγια», με συνολική Δημόσια Δαπάνη 30.000.000  €.

Οι χρηματοδοτούμενες πράξεις σε απομακρυσμένα νησιά  μεταξύ των οποίων είναι και τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επιλέγονται κατά προτεραιότητα. 

Περαιτέρω πληροφορίες και υποδείγματα εντύπων βρίσκονται δημοσιευμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.alieia.gr

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2009 00:58
 
Στην Ανατολή...με μελωδίες & τραγούδια από παλιά" με τη "Μικρή Λωξάνδρα" Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Αύγουστος 2009 23:51
Στην Ανατολή...με μελωδίες & τραγούδια από παλιά" με τη "Μικρή Λωξάνδρα" 
"Ανατολική Μεσόγειος, Σμύρνη, Πόλη, Καφέ-Αμάν με κανονάκι, βιολί, ούτι, κρουστά, τραγούδι"
Διοργανωτής: "CALLIOPE ARTS SPACE" IN CHIOS, GREECE - "ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ" ΣΤΗ ΧΙΟ
'Ωρα Έναρξης: Σάββατο, 8 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.
Ώρα Λήξης: Σάββατο, 8 Αυγούστου στις 11:30 μ.μ.
Τοποθεσία: Παλιά πλατεία Καλαμωτής (η Πλάτσα)
 
ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ: Για τη δωρεά Ιατρικού Εξοπλισμού από την Πρεσβεία του Ισραήλ στη Χίο Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 13:31

 Το "δωράκι" ιατρικού εξοπλισμού της Ισραηλινής πρεσβείας προς τη Χίο, με πρωτοβουλία του Υπ. Εξ. του Ισραήλ, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των προσφύγων, δεν μπορεί να χρυσώσει το χάπι της πρωταγωνιστικής συμμετοχής του στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή, που γεννούν τη δυστυχία, τον όλεθρο, την προσφυγιά.

Αποτέλεσμα εικόνας για ККЕ


Η υποκρισία χτυπάει «κόκκινο» τη στιγμή μάλιστα, που το Ισραήλ επεκτείνει τους εποικισμούς, τρομοκρατεί και δολοφονεί καθημερινά τον αγωνιζόμενο λαό και τα παιδιά της Παλαιστίνης, τη στιγμή που και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στηρίζει έμπρακτα και με κάθε ευκαιρία τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Ο λαός μας δεν πρέπει να ξεγελιέται από τέτοιου είδους ενέργειες, που επιχειρούν να συγκαλύψουν αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς και όσους τους προωθούν, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς.

Χίος 29/6/2017

 
Επικοινωνία Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 16 Σεπτέμβριος 2010 10:02

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2012 13:15
 
Ζούμε εδώ ή σε άλλο πλανήτη;" Απάντηση Π.Σ.Α.μεΑ. και Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α. στο κείμενο της Ευαγγελίας Μανιτσούδη για τα αναπηρικά επιδόματα Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018 23:18

Ζούμε εδώ ή σε άλλο πλανήτη;"

 

>> Απάντηση Π.Σ.Α.μεΑ. και Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α. στο κείμενο της Ευαγγελίας Μανιτσούδη για τα αναπηρικά επιδόματα

 

Πρόσφατα, το γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μανιτσούδη θέλησε κατά πάγια κυβερνητική τακτική να «ξεπλύνει» την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με τα αναπηρικά επιδόματα. Με «στοιχεία» βγαλμένα κατευθείαν από τα συρτάρια της κυβερνητικής προπαγάνδας λοιπόν ισχυρίζεται ότι όχι μόνο δεν κόβονται κρατικές δαπάνες στην πρόνοια αλλά αυξάνονται κιόλας! Οι δηλώσεις της δεν εκπλήσσουν αφού γίνονται σε συνέχεια πλειάδας δηλώσεων του διοικητή του πρώην ΟΓΑ (σήμερα ΟΠΕΚΑ - Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) κ.Στυλιανού Πλιάκη, καθώς και της υπουργού κοινωνικής αλληλεγγύης της κυβέρνησης κ. Φωτίου, ότι δεν πρόκειται να μειωθούν τα επιδόματα και οι συντάξεις αναπηρίας. Εφησυχασμός καλλιεργήθηκε και σε επίσημη συνάντηση του ΟΠΕΚΑ με την ΕΣΑμεΑ.

 

Δυστυχώς για την κυβέρνηση και τους στυλοβάτες της, η εικόνα αυτή είναι ευθέως αντίθετη και με τα πραγματικά στοιχεία αλλά και πολύ περισσότερο με την πραγματικότητα που βιώνουμε οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες ΑμεΑ και οι οικογένειές μας. Η κ. Μανιτσούδη:

 

Γνωρίζει πολύ καλά ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2018 τα κονδύλια για Υγεία - Πρόνοια - Ασφάλιση είναι μειωμένα κατά 1,7 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2017και ας το διαψεύσει επίσημα.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι αποτελεί μνημονιακή δέσμευση (3ο μνημόνιο) η μείωση κατά 900 εκ. ευρώ των δαπανών για την Πρόνοια το χρόνο. Ας το διαψεύσει επίσημα.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι πριν μια δεκαετία οι συνταξιούχοι αναπηρίας αριθμούσαν περίπου το 14% του συνόλου των συνταξιούχων και σήμερα έχουν πέσει κάτω από το 6%, κι ας το διαψεύσει επίσημα.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι τον Αύγουστο του 2016, το ΔΣ του τότε ΙΚΑ μείωσε τον προϋπολογισμό για τις συντάξεις αναπηρίας κατά 25%, κι ας το διαψεύσει επίσημα.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, πέραν των αλλαγών στη διαδικασία (ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων) και την αξιολόγηση και εκτίμηση της αναπηρίας από τριμελή επιτροπή γιατρών του ΚΕΠΑ, προστίθεται και η «συμπλήρωση ερωτηματολογίου από ιατρό με εξειδίκευση ή εμπειρία σε εργασιακά θέματα, για τις καθημερινές δραστηριότητες του ατόμου» (άρθρο 215 – πρόσφατο πολυνομοσχέδιο).

Γνωρίζει δηλαδή τη μνημονιακή μετάβαση από την «ιατροκεντρική προσέγγιση της αναπηρίας» σε έναν τρόπο εκτίμησής της με βάση πλέον «τον τρόπο λειτουργίας των ατόμων με αναπηρία ...», τη «δυνατότητας του αναπήρου να αντιμετωπίζει τα καθημερινά του προβλήματα», που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση.

 

ΔΗΛΑΔΗ: Την περιβόητη «λειτουργικότητα» που από χρόνια θέλουν να περάσουν, δεν έχει ως κριτήριο το εάν είσαι ανάπηρος, τα προβλήματα και τις ανάγκες που προκύπτουν από τη φύση και τη βαρύτητα της αναπηρίας, αλλά τις «εν δυνάμει» δυνατότητές σου ως άτομο ή της οικογένειάς σου να αντιμετωπίσεις αυτά τα προβλήματα. Θέτει ακόμη ως κριτήριο την οικονομική σου κατάσταση ή της οικογένειάς σου, το μορφωτικό σου επίπεδο, αν έχεις κοινωνική δράση και εάν είσαι ικανός προς εργασία.

 

Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο αριθμός των χιλιάδων βαριά αναπήρων χρόνο με το χρόνο «λιγοστεύει» στα χαρτιά, όχι επειδή υπάρχει πραγματική αλλαγή στη βαρύτητα της πάθησης, αλλά επειδή αποχαρακτηρίζονται και αναγκάζονται να επιβιώσουν ακόμη και χωρίς αυτές τις ανεπαρκείς παροχές που είχαν (το 2012 έπαιρναν επίδομα 210.000 δικαιούχοι, το Δεκέμβρη του 2014 μειώθηκαν σε 160.000). Όταν μάλιστα οι βαριά ανάπηροι στη χώρα μας εκτιμάται ότι φτάνουν τους 500.000... Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ΚΕΠΑ λοιπόν. Ας τα διαψεύσει επίσημα.

Γνωρίζει μήπως ότι η συμμετοχή στα φάρμακα για πολλές παθήσεις σχεδόν «καταπίνει» μεγάλο κομμάτι από το προνοιακό επίδομα και ότι οι θεραπείες των παιδιών με αναπηρία περικόπτονται με τραγικές συνέπειες για την εξέλιξη της θεραπείας τους;

 

Αυτή είναι η αλήθεια, ας τη διαψεύσει… για να αποφασίσουμε κι εμείς αν ζούμε εδώ ή σε κάποιο άλλο πλανήτη.

πηγή: kounoupi.gr.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 49 επισκέπτες συνδεδεμένους