Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΚαιρόςΠολιτιστικά


Στην Ανατολή...με μελωδίες & τραγούδια από παλιά" με τη "Μικρή Λωξάνδρα" Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Αύγουστος 2009 23:51
Στην Ανατολή...με μελωδίες & τραγούδια από παλιά" με τη "Μικρή Λωξάνδρα" 
"Ανατολική Μεσόγειος, Σμύρνη, Πόλη, Καφέ-Αμάν με κανονάκι, βιολί, ούτι, κρουστά, τραγούδι"
Διοργανωτής: "CALLIOPE ARTS SPACE" IN CHIOS, GREECE - "ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ" ΣΤΗ ΧΙΟ
'Ωρα Έναρξης: Σάββατο, 8 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.
Ώρα Λήξης: Σάββατο, 8 Αυγούστου στις 11:30 μ.μ.
Τοποθεσία: Παλιά πλατεία Καλαμωτής (η Πλάτσα)
 
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Αύγουστος 2009 08:56
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣΤο Σάββατο 8 Αυγούστου 2009 πανηγυρίζει με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίου Αιμιλιανού Καλλιμασιάς κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009  Ώρα 7.00μ.μ. Τιμητική δια θαλάσσης μεταφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου και απόδοση τιμών από τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Χίου, από το λιμάνι του Αγίου Ιωάννου ως το μόλο του Αγίου Αιμιλιανού. Υποδοχή από τις Αρχές και το Λαό. Ώρα 7.30μ.μ. Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Διονυσίου.   Σάββατο 8 Αυγούστου 2009  Ώρα 7.00π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία (Ιερατικό Συλλείτουργο). Παρασκευή και προσφορά σε όλους του παραδοσιακού χταποδοπίλαφου, σύμφωνα με το έθιμο. Ώρα 7.30μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός.
 
Παντελής Αμπαζής, με το συγκρότημα του «Ανωτάτη Ζαμπετική» Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 27 Ιούλιος 2009 10:11

Ο Δήμος Ομηρούπολης, στα πλαίσια των εδηλώσεων του " Ιούλιος - Αύγουστος 2009 ", διοργανώνει  στις 11 Αυγούστου, στις 10.00 το βράδυ, στο λιμανάκι Πετροκάραβο, στο Γουβι του Βροντάδου, μουσική παράσταση, με τον  Χιώτη τραγουδοποιό Παντελή Αμπαζή. Τον καλλιτέχνη πλαισιώνουν το συγκρότημά του "Ανωτάτη Ζεμπετική" και το γυναικείο μουσικό συγκρότημα "ζήτω τα λαϊκά κορίτσια". Πρόκειται για μία ξεχωριστή παράσταση,  αφού ο καλλιτέχνης και οι οι συνεργάτες του,μετατρέπουν το γεγονός επι σκηνής, συμπαρασύροντας και το κοινό, σε μιά, χωρίς γνωστό προηγούμενο έκρηξη μουσικής,τραγουδιού, χορού, σάτιρας και αβίαστου γέλιου." Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση- Μαρία Βασιλάκη

Παντελής Αμπαζής

Ο μποέμ τραγουδοποιός Παντελής Αμπαζής, με το συγκρότημα του «Ανωτάτη Ζαμπετική» παρουσιάζουν μια ξεχωριστή μουσική παράσταση. Ελαφρά τραγούδια και βαριά λαϊκά, με jazz διάθεση και rock άποψη!  Γιατί η ποιότητα δεν είναι είδος... Μόνο οι σοβαροί έχουν χιούμορ και το χιούμορ δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση... Η ζωή εξάλλου είναι πολύ σημαντική, για να την παίρνουμε στα σοβαρά! Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι λοιπόν, γιατί το χιούμορ και το αλέγρο είναι τα βαρίδια που μας πάνε στο βάθος των πραγμάτων.

Περισσότερα...
 
IΩNEIA 2009 Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 26 Ιούλιος 2009 02:32

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Νενήτων «Η Βοκαριά» και ο Δήμος Ιωνίας σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις “Ιώνεια 2009” που συνδιοργανώνουν το χρονικό διάστημα από 1η έως 24 Αυγούστου 2009 στα Νένητα.  

Η παρουσία σας στις εκδηλώσεις “Ιώνεια 2009” θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για τους συνδιοργανωτές.

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 26 Ιούλιος 2009 02:42
Περισσότερα...
 
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ "ΚΟΡΑΗΣ" Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2009 10:01

Παρά τα ιδιαιτέρως σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη χώρου και τη δεινή οικονομική κατάσταση, το- άμισθο - Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης υλοποίησε και πραγματοποίησε τα παρακάτω αναφερόμενα : Οργανωτικά θέματα: 1. Ολοκλήρωση του 1ου έργου ψηφιοποίησης με την ψηφιοποίηση 190.000 σελίδων. 2. Συνέχιση του 2ου έργου ψηφιοποίησης , με την ψηφιοποίηση 100.000 σελίδων. 3. Κατασκευή νέας ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης για πληρέστερη χρήση και καλύτερη ενημέρωση. Η δράση αυτή αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα της Βιβλιοθήκης μας προς την ψηφιακή εποχή αφού μετά από ιδιαίτερα σημαντικό κόπο για να αντιμετωπισθούν οργανωτικά, οικονομικά αλλά και λειτουργικά προβλήματα έγινε κατορθωτό να παρουσιάζονται: a. Όλο το ψηφιοποιημένο αρχειακό υλικό. b. Η αναλυτική καταλογογράφηση στο σύστημα ΑΒΕΚΤ χιλιάδων βιβλίων και κυρίως οι Συλλογές Θεοτικά και Αργέντη. c. Όλες οι μέχρι σήμερα καταγραφείσες Συλλογές βιβλίων από δωρητές σε ειδικό μενού της ιστοσελίδας. d. Πλήρης καταχώρηση της πινακοθήκης της Βιβλιοθήκης με ειδικά στοιχεία αναφοράς (ονομασία εικονιζόμενου, καλλιτέχνης, χρονολογία κλπ) ως προς τους παρουσιαζόμενους πίνακες. e. Υλικό από το Μουσείο Αργέντη. f. Κείμενο ξενάγησης στους χώρους της Βιβλιοθήκης το οποίο μπορεί ο καθένας να εκτυπώσει και να ξεναγηθεί με αναλυτικό τρόπο μόνος του. Σε κάθε περίπτωση αξίζει τον κόπο για κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Ιστορικής μας Βιβλιοθήκης στο www.koraeslibrary.gr 4. Ολοκλήρωση των νομικής φύσεως διαδικασιών ( με τις ΗΠΑ) σχετικά με την δωρεά Στεφάνου –Ισιδώρου Κάστανου. 5. Καταγραφή Συλλογών βιβλίων: Καταγράφηκαν σε ηλεκτρονική μορφή και παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης σε μορφή αρχείου excel, 20 Συλλογές βιβλίων (πέραν των συλλογών Κοραή, Αργέντη και Θεοτοκά που παρουσιάστηκαν πέρυσι). 6. Καταλογογράφηση ολόκληρης της Συλλογής Γιώργου Θεοτοκά (2.500 βιβλία). Σημειώνεται ότι διαφέρει εντελώς η εργασία της καταγραφής από την εργασία καταλογογράφησης που είναι αρμοδιότητα βιβλιοθηκονόμου.

Περισσότερα...
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2019 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 48 επισκέπτες συνδεδεμένους