Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΚαιρόςΕλλάδα

<iframe scrolling="no" width="240" frameborder="0" style="border:0; width: 240px; height: 320px; margin:0 auto;" src="/news/http://www.gazzetta.gr/newsstand/newsstand/gallery/widget/" height="320"></iframe>Aύριο Σάββατο αναρτώνται οι βαθμοί για τα ειδικά μαθήματα των Πανελληνίων Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2009 19:16
Από αύριο, Σάββατο, οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων (ξένη γλώσσα, σχέδια, μουσική) θα μπορούν να μάθουν την βαθμολογία τους μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας (www.ypepth.gr).Οι υποψήφιοι πρέπει να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα πρώτα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο) με κεφαλαία.Οι ονομαστικές μηχανογραφικές καταστάσεις με τους αντίστοιχους βαθμούς θα αποσταλούν την ερχόμενη Τρίτη σε όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, προκειμένου οι οικείοι διευθυντές να τις προωθήσουν άμεσα στα λύκεια αρμοδιότητάς τους για ενημέρωση των υποψηφίων. Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας 

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν και τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική, επιπέδων A (A1 «στοιχειώδης γνώση» & Α2 «βασική γνώση»), Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Ισπανική επιπέδου Β2 «καλή γνώση» που έγιναν στις 9-10 Μαΐου 2009.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2009 19:22
Περισσότερα...
 
ΣΙΩΠΗΛΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Ιούλιος 2009 12:04
Στις 25/6/09, ο Υπουργός Υγείας, μετά την κινητοποίησή μας κατά την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων σε εκδήλωση του ΟΚΑΝΑ, δήλωνε ότι τη Δευτέρα 29/6 θα εξοφλούνταν τα χρέη του Υπουργείου στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων, διαρρέοντας μάλιστα πληροφορίες στον Τύπο ότι θα δοθούν 6 εκατομμύρια ευρώ από τα 13 που οφείλονται συνολικά. Στις 26/6/09, την «Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών», δεκάδες εφημερίδες κυκλοφόρησαν με την παραπάνω πληροφορία, βασισμένη σε δηλώσεις του Υπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων. Αποδείχθηκε ότι αυτή η εξαγγελία έγινε για να περάσει χωρίς πολλές αρνητικές εντυπώσεις η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, αφού τα οφειλόμενα ποσά δεν έχουν καταβληθεί ακόμη. Συνεχίζεται, κατ’ αυτόν τον τρόπο, η στάση αδιαφορίας της πολιτείας απέναντι στην πρόληψη αλλά και ο εμπαιγμός στους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης.Για το λόγο αυτό, προκηρύσσουμε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 9 Ιουλίου και πορεία διαμαρτυρίας από την Ομόνοια ως το Υπουργείο Υγείας στις 9.30 το πρωί της 9ης Ιουλίου, με αιτήματα την άμεση καταβολή της συνολικής οφειλής του Υπουργείου Υγείας, ύψους 13 εκ. ευρώ και την επίλυση του θεσμικού μας προβλήματος . Αυτή είναι η αρχική μας αντίδραση στις πρακτικές που οδηγούν στο σιωπηλό κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων.  
 
«Όχι» στη συλλήβδην καταδίκη των συνταξιούχων με αναπηρία Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Ιούλιος 2009 10:29

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περικοπές αναπηρικών συντάξεων, θέτοντας έτσι τα άτομα με αναπηρία, μια από τις πλέον ευάλωτες και οικονομικά ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού, στο κατώφλι της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Με το πρόσχημα των «αναπήρων – μαϊμούδων», η κυβέρνηση καταδικάζει ουσιαστικά στην ανέχεια συλλήβδην όλους δικαιούχους συντάξεων αναπηρίας της χώρας, αντί - σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση πλήττει βάναυσα όλους τους Έλληνες πολίτες-  να θεσπίσει περαιτέρω μέτρα στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, όπως θα έπρεπε.  Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία καταγγέλλει την ενοχοποίηση αυτή των ίδιων των ατόμων με αναπηρία, τη στιγμή που για την υπάρχουσα κατάσταση ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο η παντελής αδυναμία πολιτικής, που σε συνδυασμό με ένα σύστημα που ευνοεί τις πελατειακές σχέσεις με τους γνωμοδοτούντες τα ποσοστά αναπηρίας, έχει εγκαθιδρύσει στη χώρα μια στρεβλή κουλτούρα, την οποία τώρα καλούνται να πληρώσουν τα άτομα με αναπηρία.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 07 Ιούλιος 2009 10:47
Περισσότερα...
 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής Helmepa Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Ιούλιος 2009 09:34

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (INTERMEPA) με θέμα «Ας αλλάξουμε συνήθειες… και όχι το κλίμα».
Στο Διαγωνισμό πήραν μέρος παιδιά, 5 έως 13 ετών, σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Βόρειο Αμερική, τα οποία συμμετέχουν στα αντίστοιχα περιβαλλοντικά προγράμματα των HELMEPA, CYMEPA, TURMEPA και NAMEPA.
Στην Ελλάδα, τα μέλη της Παιδικής HELMEPA ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό σε αυτή τη διεθνή πρωτοβουλία υποβάλλοντας 110 ομαδικά έργα. Όπως κάθε χρόνο, την Κριτική Επιτροπή των έργων αυτών αποτέλεσε το Προεδρείο του Συμβουλίου Αντιπροσώπων της Παιδικής HELMEPA που επέλεξε τα Βραβεία:
 Α’ Βραβείο: Ομάδα 1528(Β), Δημοτικό Σχολείο Σαρωνίδας, Αττική
 Β’ Βραβείο: Ομάδες 1128(Γ)-1129(Γ)-1130(Γ)-1131(Γ), 3ο Δημοτικό
Σχολείο Αριδαίας, Μακεδονία
 Γ’ Βραβείο: Ομάδα 17(Κ), 6/θ Δημοτικό Σχολείο Εξαπλάτανου (Τμήμα
Ένταξης), Μακεδονία
Το Α’ Βραβείο εκτυπώθηκε σε κοινή Αφίσα μαζί με τα βραβευμένα έργα των άλλων χωρών και διανέμεται στους μαθητές-μέλη της Παιδικής HELMEPA και τους εθελοντές Εκπαιδευτικούς τους, τις εταιρείες και πλοία μέλη της HELMEPA και ευρύτερα στην Ελλάδα. Έπαινοι δόθηκαν στα παιδιά που κέρδισαν το Β’ και Γ’ Βραβείο. Την ίδια Αφίσα, στην Αγγλική, θα προωθήσει η κάθε MEPA στη χώρα της.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, καθώς με ιδιαίτερα γλαφυρό και ευφάνταστο τρόπο δείχνουν στους μεγαλύτερους πως “όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής αλλάζοντας καθημερινές μας συνήθειες”.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 07 Ιούλιος 2009 10:44
 
Δεύτερη ημέρα απεργίας των εργαζομένων στα ΚΕΠ Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Ιούλιος 2009 09:28

Συνεχίζεται και σήμερα Τρίτη η απεργία των εργαζομένων στα ΚΕΠ. Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ έχουν οικονομικά αιτήματα, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας τους που επιδεινώνονται καθώς επιφορτίζονται συνεχώς με νέες αρμοδιότητες. Όπως λένε οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, το «ποτήρι ξεχείλισε» με την υπόθεση του ΑΜΚΑ, καθώς οι δυσλειτουργίες του συστήματος για την απόδοσή του, οδήγησαν σε ταλαιπωρία τους πολίτες που συνωστίζονταν στα ΚΕΠ,

Περισσότερα...
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2019 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 20 επισκέπτες συνδεδεμένους