Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΚαιρόςΕλλάδα

<iframe scrolling="no" width="240" frameborder="0" style="border:0; width: 240px; height: 320px; margin:0 auto;" src="/news/http://www.gazzetta.gr/newsstand/newsstand/gallery/widget/" height="320"></iframe>Μετά την συντριπτική ήττα Αποχωρεί από την πολιτική ο Γιώργος Σουφλιάς Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2009 18:14

«H διαδρομή στην πολιτική τελείωσε για μένα» δήλωσε ο Γ.Σουφλίας Την αποχώρησή του από την πολιτική ζωή ανακοίνωσε ο Γιώργος Σουφλιάς. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού αποφάσισε να εγκαταλείψει την πολιτική μετά τη συντριπτική ήττα της ΝΔ και τη θύελλα των αντιδράσεων, υπεραμυνόμενος, ωστόσο, της θέσης του υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Στην επιστολή του, ο κ. Σουφλιάς σημειώνει: «Η διαδρομή στην πολιτική τελείωσε για μένα».  Το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι η ήττα του κόμματος είναι βαριά, ωστόσο δεν είναι αποτέλεσμα του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών, αλλά πολλών άλλων παραγόντων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές ήταν πράξη ευθύνης προς όφελος του εθνικού συμφέροντος και πως η ΝΔ δεν θα είχε καλύτερη τύχη το Φεβρουάριο. Ο κ. Σουφλιάς αφήνει αιχμές κατά εκείνων που τού απέδωσαν υστεροβουλία και μιλά για απρέπειες, τονίζοντας: «Αν έβαζα πάνω από όλα το δικό μου συμφέρον, έμπειρος είμαι και θα πολιτευόμουν διαφορετικά». Παράλληλα, δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει «καμία πολιτική θέση ή αξίωμα» εντός της ΝΔ ή ευρύτερα, επισημαίνοντας: «Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να αναπνεύσω εκτός πολιτικής». Επιπλέον, ο κ. Σουφλίας αναφέρει ότι είχε σκεφθεί να παραιτηθεί λίγο πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ωστόσο παρέμεινε, επειδή τού το ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2009 18:21
Περισσότερα...
 
Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ ΕΡΩΤΗΣΗΠρος τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ΠΕΧΩΔΕ Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2009 13:24

 Καταστροφικές πυρκαγιές στο Λεκανοπέδιο Αττικής και σε άλλες περιοχές της χώρας.   

Από την Παρασκευή το βράδυ (21/8/09) η Βορειοανατολική και Δυτική Αττική, συνολικά το Λεκανοπέδιο αλλά και άλλες περιοχές στη συνέχεια, όπως η Κάρυστος, η Βοιωτία, η Ζάκυνθος κ.ά. παραδόθηκαν στις φλόγες. Οι εργαζόμενοι,  ο λαός του Λεκανοπεδίου καθώς και άλλων περιοχών της χώρας ζουν με τραγικό τρόπο τις συνέ­πειες της αντιδασικής πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια των κατευθύνσεων της Ε.Ε., που θέλει τη γη εμπόρευμα, τα δάση στην υπηρεσία της οικονομίας της αγοράς. Μια πολιτική που οπλίζει το χέρι των εμπρηστών, ώστε να κερδοσκοπήσουν τα διάφορα συμφέροντα από τη γη και το δασικό πλούτο. Υπήρξε σχέδιο, όπως το αποδεικνύουν σειρά γεγονότων και καταγγελιών, αλλά και οι πολλές εστίες που αποσκοπούσαν στον αντιπερισπασμό και τη διασπορά των πυρο­σβε­στι­κών δυνάμεων. Η κυβέρνηση όμως έχει τεράστιες ευθύνες, ιδιαίτερα μετά την πείρα που έχει αποκτηθεί από τις μεγάλες καταστροφές του 2007:

o                    Για την απουσία συγκεκριμένου σχεδιασμού ανά δήμο και περιοχή και τα μεγάλα κενά στις διαδικασίες και τα όργανα συντονισμού.

o                    Για τη μη χάραξη και δημιουργία αντιπυρικών ζωνών που προέκυψαν από τις αντιθέσεις των διαφόρων φορέων.

o                    Για την αργοπορία στη διασφάλιση ικανών εναέριων πυροσβεστικών μέσων από το εξωτερικό.

o                    Για τα μεγάλα κενά σε μόνιμους εξειδικευμένους δασοπυροσβέστες και σε επίγεια μέσα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2009 13:39
Περισσότερα...
 
Χαστούκι για τα 500 εκ. € στους αγρότες Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 18 Αύγουστος 2009 10:57
Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και περίπου 20 μέρες με έναν μήνα η αρμόδια Eυρωπαία επίτροπος M. Φίσερ Mποελ έχει αποστείλει επιστολή στα συναρμόδια υπουργεία ζητώντας μέχρι το τέλος του Aυγούστου να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις για τα στοιχεία που επικαλείται η κυβέρνηση, προκειμένου να αποδείξουν ότι πρόκειται για αποζημιώσεις.

Πηγές αναφέρουν επίσης ότι στην επιστολή τα στοιχεία που έχει στείλει η κυβέρνηση για τα χρήματα, τα οποία εκταμιεύονται από τον Mάιο στους  αγρότες, χαρακτηρίζονται ανεπαρκή και ελλιπή. Mάλιστα, οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η Kομισιόν αμφισβητεί ότι το «πακέτο» των 500 εκατ. ευρώ αφορά σε αποζημιώσεις και κάνει λόγο για «κρατικές ενισχύσεις», οι οποίες νοθεύουντον ανταγωνισμό.

Περισσότερα...
 
Το πολιτιστικό πρόγραμμα της Aegean Regatta 2009 Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2009 19:13

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που διοργανώνει τη «Ρεγκάτα του Αιγαίου» ανακοινώνει τις εξής εκδηλώσεις – τελετές πολιτιστικού χαρακτήρα που έχουν προγραμματιστεί για τον αγώνα: Σάββατο 22 Αυγούστου: 20.30 Υποδοχή των πληρωμάτων με μουσική εκδήλωση σε τύπο ικαριώτικου πανηγυριού, στον Καραβόσταμο της Ικαρίας Κυριακή 23 Αυγούστου: 21.00 Συναυλία με τον Μίμη Πλέσσα στον Εύδηλο της Ικαρίας Δευτέρα 24 Αυγούστου: 23.00 μουσική βραδιά με το νεανικό συγκρότημα Flying Circus στο Καρλόβασι της Σάμου Τρίτη 25 Αυγούστου: 20.30 συναυλία με τον Β. Κονιτόπουλο στο Καρλόβασι Πέμπτη 27 Αυγούστου: 21:00 συναυλία με την «Ορχήστα Μίκης Θεοδωράκης», στο Βαθύ της Σάμου Παρασκευή 28 Αυγούστου: βραδινή γιορτή κρασιού στους Λειψούς Σάββατο 29 Αυγούστου: 21.00 συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στους Λειψούς Στον πολιτιστικό χαρακτήρα της Aegean Regatta αναφέρεται ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Ι. Κουρούσης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2009 23:21
Περισσότερα...
 
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: 15 ΙΟΥΛΙΟΥ- 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Ιούλιος 2009 10:54

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ανακοινώνει προς το καταναλωτικό κοινό ότι, οι τακτικές θερινές «εκπτώσεις», θα πραγματοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο, από την Τετάρτη, 15 Ιουλίου και έως την Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να υποδεχθούν το καταναλωτικό κοινό και να το εξυπηρετήσουν με τα γνωστά υψηλά κριτήρια.

Καλούμε και πάλι τους Έλληνες καταναλωτές να πραγματοποιήσουν άφοβα τις αγορές τους, δείχνοντας εκ νέου την εμπιστοσύνη τους προς τις επιχειρήσεις μας και να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που τους προσφέρουν αυτήν την εποχή, αγοράζοντας άριστης ποιότητας προϊόντα, σε χαμηλές και σωστές τιμές, χωρίς άλλες «προϋποθέσεις» και λοιπά «προαπαιτούμενα».

Περισσότερα...
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2019 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 28 επισκέπτες συνδεδεμένους