Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΚαιρόςΤα συλλαλητήρια των νεο-''Μακεδονομάχων'' πυροκροτητής νεοσυντηρητικής αναδιάταξης του πολιτικού και κομματικού χάρτη Τα συλλαλητήρια που γίνονται με αφορμή το Μακεδονικό, δε σχετίζονται με τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα κι ανάγκες. Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018 19:17

Αυτοί που πάνε, μπορεί να μην είναι όλοι ακροδεξιοί, εθνικιστές, μεγαλοϊδεάτες και φασίστες, αλλά η συμμετοχή σ’ αυτόν

το συρφετό βοηθάει, ξεπλένει και αναβαθμίζει τους προαναφερθέντες και μόνο.

Γιατί όλοι αυτοί είναι που δίνουν το στίγμα, τον τόνο και το χρώμα εκεί. Με τις ομιλίες, το περιεχόμενό τους και την πολιτική τους

ταυτότητα συνολικά. Στην Θεσ/νίκη για παράδειγμα, που ήταν και το πολυπληθέστερο, παρόντες ήταν όλοι οι βορειοελλαδίτες βουλευτές της ΝΔ και μαζί φυσικά το μπλοκ με βουλευτές της νεοναζιστικής Χ.Α.


Οι κύκλοι που σχεδιάζουν και οργανώνουν τα συλλαλητήρια αυτά, στοχεύουν σ' ένα εμπόριο εθνικοφροσύνης, πατριδοκαπηλίας

και ψηφοθηρίας πάνω στα αισθήματα ενός κόσμου που αγωνιά και ανησυχεί. Επιδιώκουν την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού

και του σημερινού κομματικού χάρτη σε νεοσυντηρητική κατεύθυνση.

Στην αναζωπύρωση και στην δημιουργία ενός ρεύματος μιας νέας εθνικοφροσύνης που θα διαπερνά οριζόντια όλον τον κοινωνικό

ιστό. Παραμερίζοντας επικίνδυνους εκατέρωθεν αλυτρωτισμούς, αντιεπιστημονικές οικειοποιήσεις της ιστορίας και διασφαλίζοντας σχέσεις συνεργασίας και καλής γειτονίας λέμε όχι στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία απ' όπου και αν προέρχονται.

Όχι στο δηλητήριο του φασισμού στην κάθε του μορφή που εξαπλώνεται στην χώρα.

Και στη Χίο ιδιαιτέρως αυτές τις μέρες με την επίσκεψη των βουλευτών της Χ.Α και την προγραμματισμένη συγκέντρωση-πρόκληση της νεοναζιστικής οργάνωσης στο νησί.

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία στη Χίο

 
ΠΣΑμεΑ Σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης Ατόμων με Αναπηρία Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017 14:06

 Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ενημερώνει τα μέλη του ότι οι κάρτες μέλους, χρώματος λευκού, που δίνει ο Σύλλογος κατά την εγγραφή, δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως «Δελτία Στάθμευσης Α.μεΑ.».

Τα δελτία στάθμευσης Α.μεΑ. δίνονται από το γραφείο συγκοινωνιών Χίου για όλα τα αυτοκίνητα τα οποία έχουν ταξινομηθεί ως αναπηρικά.

Δελτίο στάθμευσης δίνεται επίσης  σε πολίτες οι οποίοι κατέστησαν Άτομα με Αναπηρία μετά την απόκτηση του Ι.Χ αυτοκινήτου, εφόσον προσκομίσουν στην Υπηρεσία Συγκοινωνιών έγγραφο Πιστοποίησης Αναπηρίας, καθώς και βεβαίωση από την Γραμματεία των ΚΕΠΑ, με τα οποία να επιβεβαιώνεται ότι η πάθηση τους ανήκει στις δικαιούχες παθήσεις των διατάξεων του άρθρου 16 του ν.1798/88, όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το άρθρο 23 του ν.1882/90 και έχουν στην πλήρη κυριότητά τους Ι.Χ. αυτοκίνητο (το οποίο όμως δεν είναι αναπηρικό).

Στην περίπτωση ανήλικων ή υπό συμπαράσταση Ατόμων με Αναπηρία, τότε Δελτίο Στάθμευσης δικαιούνται οι Γονείς και οι δικαστικοί συμπαραστάτες ανηλίκων-ενηλίκων ΑμεΑ, εφόσον προσκομίσουν στην Υπηρεσία έγγραφο Πιστοποίησης Αναπηρίας, καθώς και βεβαίωση από την Γραμματεία των ΚΕΠΑ, με τα οποία να επιβεβαιώνεται ότι η πάθηση των ανήλικων-ενηλίκων Αμεα ανήκει στις δικαιούχες παθήσεις των διατάξεων του άρθρου 16 του ν.1798/88, όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το άρθρο 23 του ν.1882/90, τότε το Δελτίο Στάθμευσης εκδίδεται στο όνομα του Αμεα με ορισμό ως οδηγών του Ι.Χ. αυτοκινήτου (αναπηρικού ή μη) των γονέων και στην περίπτωση δικαστικής συμπαράστασης τον ορισμό του δικαστικού συμπαραστάτη ως οδηγού.

Παρακαλούνται τα μέλη του Π.Σ.Α.μεΑ. να μην χρησιμοποιούν την κάρτα – μέλους, για να σταθμεύουν σε θέσεις στάθμευσης Α.μεΑ., διότι η Τροχαία Χίου θα βεβαιώνει την παράβαση και θα δίνει κλίση, η οποία εκτός του υψηλού προστίμου, οδηγεί σε αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος.

Ευχαριστούμε πολύ την Τροχαία Χίου για την ενημέρωση.

 

Ευχόμαστε σε όλους Καλές Γιορτές!

 

Το Δ.Σ.

 
ΚΑΛΕΣΜΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΕΣ την Πέμπτη 10.30 π.μ. στην είσοδο Απλωταριάς Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 14:38

Εργαζόμενη, Άνεργη, Νέα Μητέρα, Συνταξιούχε

 

          Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου σε καλεί στον αγώνα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας! Στο νέο χτύπημα της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας απαντάμε με τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 14 Δεκέμβρη, στην είσοδο της Απλωταριάς!

          Επιστρέφουμε ως “απαράδεκτες” τις προκλητικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τελειώνουν... Η διαρκής αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης με τα μνημόνια και τις απανωτές “αξιολογήσεις” δεν έχει τέλος.

 

 • Ø Παγιώνει και βαθαίνει την εργασιακή ζούγκλα με την μερική απασχόληση και τους πετσοκομμένους μισθούς διαιωνίζοντας τους προηγούμενους νόμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εμείς οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου πρέπει να τα βγάλουμε πέρα με τους κατώτατους και “υποκατώτατους” μισθούς, με τα ψίχουλα που δε φτάνουν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.
 • Ø Οι υπέρογκοι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές οδηγούν τις αυταπασχολούμενες με τα μικρομάγαζα να ζούμε με το καθημερινό βραχνά της επιβίωσης.
 • Ø Σφίγγει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός γύρω από τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών που οι τράπεζες τα βγάζουν στο σφυρί  για να γίνουν πιο ισχυρές στην κούρσα του ανταγωνισμού.
 • Ø Βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφιστεί περιμένουν στην “ουρά” για την εφαρμογή τους, όπως οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, η νέα εκτόξευση φόρων, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για να εξουδετερώσουν τα κοράκια τη λαϊκή αντίδραση.
 • Ø Με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 ετοιμάζονται να κόψουν κι άλλο την κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία, Πρόνοια, σε κάθε κοινωνική υπηρεσία για τη φροντίδα της οικογένειας.

 

Δίπλα σ’ όλα αυτά έρχεται το νέο τσεκούρι της 3ης “αξιολόγησης” με νέες ιδιωτικοποιήσεις, με νέους “κόφτες” στην υγεία και  στα κοινωνικά επιδόματα.

          Καμιά μας να μην πέσει στη “φάκα” της κυβέρνησης για τα οικογενειακά επιδόματα. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση κόβει τα επιδόματα από χιλιάδες λαϊκές οικογένειες για να δώσει ορισμένα “ψίχουλα” στις πιο εξαθλιωμένες. Αυτά δε φτάνουν ούτε για το κολατσιό των παιδιών στα σχολεία.

            Η νέα συμφωνία με τα μέτρα-καταπέλτη αποτελούν ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των θυσιών  που μας καλεί η κυβέρνηση να κάνουμε εμείς οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην πόλη και στην ύπαιθρο.

Η υποκριτική ευαισθησία της κυβέρνησης για τη βία κατά των γυναικών αποκαλύφθηκε όταν χτυπήθηκε η κινητοποίηση για το δικαίωμα των απλήρωτων και απολυμένων γυναικών στα Market In στα Γιάννενα. Όταν χτύπησαν τους εστιακούς φοιτητές και φοιτήτριες που διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στη σίτιση.

          Στα μουλωχτά προσπάθησε η κυβέρνηση να φέρει το χτύπημα της συλλογικής δράσης των εργαζομένων. Ετοιμάζεται να βάλει ταφόπλακα στο δικαίωμά μας στην απεργία, που είναι “όπλο” μας για να διεκδικήσουμε τα εργασιακά, κοινωνικά μας δικαιώματα.

            Για αυτό δέχονται τα συγχαρητήρια από τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλεμπόρους και μεγαλοξενοδόχους, αυτούς που:

û  Θεωρούν κόστος τη μητρότητα, το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

û  Μας ξεζουμίζουν με τα σπαστά ωράρια, τη μερική απασχόληση, τα ολιγόμηνα προγράμματα απασχόλησης, την εργασία με μπλοκάκι, την εντατικοποίηση της δουλειάς για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

û  Μας θέλουν απομονωμένες, φοβισμένες, απογοητευμένες και καθημερινά βάζουν εμπόδια στη συμμετοχή μας στην κοινωνική, συνδικαλιστική δράση.

 

Εργαζόμενη, Άνεργη, Νέα Μητέρα, Συνταξιούχε,

            Κυβέρνηση, ΕΕ μας καλούν να θυσιάσουμε τις δικές μας ζωές στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

            Εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη συλλογική αγωνιστική μας δράση για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις.

 

Έχουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα!

 

ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

 

Διεκδικούμε :

 • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
 • Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων
 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Οι Κυριακές είναι για μας και τις οικογένειές μας.
 • Κανένα εμπόδιο στην προκήρυξη απεργιών, στην ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, στις εργατικές διεκδικήσεις
 • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα
 • 5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ.
 • Κοινωνική προστασία της μητρότητας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία για όλους και όλες
 • Απαγόρευση των πλειστηριασμών για τις λαϊκές οικογένειες. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. 

 

      Συμμετέχουμε μαχητικά στην πανελλαδική απεργία της 14ης Δεκέμβρη! 

 

 
ΚΑΛΕΣΜΑ στην Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 14/12/2017 Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 14:09

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου στηρίζει την Πανελλαδική Απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 14/12/17. 

Καλεί τους φορείς – μέλη της να συμμετάσχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις και να στείλουν το μήνυμα για τα άτομα με αναπηρία, τις

οικογένειές μας και τους χρόνια πάσχοντες ότι «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ».

Τα σκληρά μέτρα λιτότητας συνεχίζονται και με το νέο προϋπολογισμό, ο οποίος έχει στόχο την αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ η 3η

αξιολόγηση περιλαμβάνει νέες περικοπές σε μισθούς – συντάξεις και επιδόματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για περιφερειακη ομοσπονδια αμεα ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Παλεύουμε και διεκδικούμε:


 Δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης των ΑμεΑ. 


 Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ στις οικογένειες των ΑμεΑ. 


 Καμία πληρωμή από τις οικογένειες, τους ανάπηρους, τους χρονίως πάσχοντες για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνικά

βοηθήματα. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να τα καλύψει από τον κρατικό προϋπολογισμό.


 Παλεύουμε ως ελάχιστο για την επαναφορά μισθών, συντάξεων και επιδομάτων στα προ των περικοπών επίπεδα.


 Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους στην πρόνοια και την ειδική αγωγή. Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. 


ΌΧΙ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕ.Π.Α.

To Δ.Σ.
Της Π.Ο.Α.μεΑ. Β.Α.


 
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ: ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΓΙΟΙ ΕΝ ΚΑΜΥΝΩ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 13:57

Ο Διοικητής και το Προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Χίου,

σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας,

τον εορτασμό των «ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ»

Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, στις 10.00 π.μ. την Κυριακή 17

Δεκεμβρίου 2017 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, όπου θα τελεστή

επίσημη Δοξολογία και μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Πυροσβεστών.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για οι τρεις παίδες εν καμίνω

   

Με τιμή

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

ΑΝΤΙΠΥΡΑΡΧΟΣ

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 46 επισκέπτες συνδεδεμένους