Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΚαιρόςΟλοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής Helmepa Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Ιούλιος 2009 09:34

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (INTERMEPA) με θέμα «Ας αλλάξουμε συνήθειες… και όχι το κλίμα».
Στο Διαγωνισμό πήραν μέρος παιδιά, 5 έως 13 ετών, σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Βόρειο Αμερική, τα οποία συμμετέχουν στα αντίστοιχα περιβαλλοντικά προγράμματα των HELMEPA, CYMEPA, TURMEPA και NAMEPA.
Στην Ελλάδα, τα μέλη της Παιδικής HELMEPA ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό σε αυτή τη διεθνή πρωτοβουλία υποβάλλοντας 110 ομαδικά έργα. Όπως κάθε χρόνο, την Κριτική Επιτροπή των έργων αυτών αποτέλεσε το Προεδρείο του Συμβουλίου Αντιπροσώπων της Παιδικής HELMEPA που επέλεξε τα Βραβεία:
 Α’ Βραβείο: Ομάδα 1528(Β), Δημοτικό Σχολείο Σαρωνίδας, Αττική
 Β’ Βραβείο: Ομάδες 1128(Γ)-1129(Γ)-1130(Γ)-1131(Γ), 3ο Δημοτικό
Σχολείο Αριδαίας, Μακεδονία
 Γ’ Βραβείο: Ομάδα 17(Κ), 6/θ Δημοτικό Σχολείο Εξαπλάτανου (Τμήμα
Ένταξης), Μακεδονία
Το Α’ Βραβείο εκτυπώθηκε σε κοινή Αφίσα μαζί με τα βραβευμένα έργα των άλλων χωρών και διανέμεται στους μαθητές-μέλη της Παιδικής HELMEPA και τους εθελοντές Εκπαιδευτικούς τους, τις εταιρείες και πλοία μέλη της HELMEPA και ευρύτερα στην Ελλάδα. Έπαινοι δόθηκαν στα παιδιά που κέρδισαν το Β’ και Γ’ Βραβείο. Την ίδια Αφίσα, στην Αγγλική, θα προωθήσει η κάθε MEPA στη χώρα της.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, καθώς με ιδιαίτερα γλαφυρό και ευφάνταστο τρόπο δείχνουν στους μεγαλύτερους πως “όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής αλλάζοντας καθημερινές μας συνήθειες”.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 07 Ιούλιος 2009 10:44
 
Copyright © 2019 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 28 επισκέπτες συνδεδεμένους