Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΚαιρόςΑΓΓΙΞΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 28 Μάιος 2009 02:04
Ειλικρινά, η εκδήλωση του ΚΟΡΑΗ, στην Αίθουσα της Αρχαιολογικής εταιρείας, άγγιξε το τέλειο. Θα μπορούσαμε να πούμε χωρίς φόβο, ότι θα αποτελεί από εδώ και πέρα ορόσημο και μέτρο σύγκρισης για όσες, παρόμοιες, θα γίνουν μετά από αυτή. Στη σχεδόν πλήρη αίθουσα, οι τυχεροί συμπατριώτες μας, απόλαυσαν όχι μια παρουσίαση ενός καλού βιβλίου από διακεκριμένους ομιλητές αλλά μια κατάθεση ήθους, λόγου και σεμνότητας από συγκεκριμένους ανθρώπους μπροστά σε ένα υπέρ – απαιτητικό εκλεκτό ακροατήριο...
Πράγματι, δεν έλειψε κανείς από τους επιφανείς της Χιακής παροικίας και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον πρόεδρο της Αδελφότητας κ Αντώνη Χαροκόπο, ένα μεγάλο «Δάσκαλο» και δεινό χειριστή της Ελληνικής γλώσσας να τους καλωσορίζει και εν συνεχεία να προκαλεί αίσθηση με τον ειρμό την πλοκή και του μεστού περιεχομένων λόγου του να πλέκει τα εγκώμια του βιβλίου, του συγγραφέα και των κ.κ. Μπαχά και Πρώιου.
Ακολούθως,ο σεμνός εκδότης του περιοδικού ΝΕΜΕCIS και Χιολάτρης κ. Γεώργιος Ν. Μπαχάς, με φωνή που έτρεμε, λόγω ντροπής από τα όσα καλά είχε αναφέρει για το πρόσωπο του ο κ. Χαροκόπος ψέλλισε «Κύριε πρόεδρε, sας ευχαριστώ αλλά δεν έκανα τίποτε παραπάνω από ότι θα έκανε ο κάθε Χιώτης !»
Εν συνεχεία, ανέλυσε το βιβλίο ανά κεφάλαιο και το Μακεδονικό πρόβλημα από το Α έως το Ω. Κατέληξε τονίζοντας με στόμφο «Αυτό το παραμύθι της Μακεδονίαςδεν είναι για παιδιά αλλά φτιαγμένο από μεγάλους για μεγάλους»
Τη θέση του στο βήμα πείρε ο ξεχωριστός Λυκειάρχης κ. Ισίδωρος Πρώιος, ο οποίος σχολιάζοντας το πόνημα του κ. Νικολάου Τσική, το χαρακτήρισε «προσφορά αγάπης για την πατρίδα». Αποκάλυψε ότι ο συγγραφέας δεν έγραψε το βιβλίο για να εκδοθεί αλλά για να «εκτονώσει το μένος του ενάντια στο ψέμα» «η αλήθεια και η αντικειμενικότητα προσφέρουν πολύτιμη προσφορά στη γνώση» «αυτό το βιβλίο μας κάνει κοινωνούς της αλήθειας»
Την εκδήλωση έκλεισε, με την «τεράστια» παρουσία του στο βήμα ό άλλος μεγάλος «Δάσκαλος», Επίτ. Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Τσικής, ο οποίος με λίγα αλλά προσεγμένα λόγια κατέθεσε το στίγμα του σεμνού– ταπεινού μα συνάμα πανέξυπνου και σοφού άντρα.
Με σπασμένη φωνή γνώρισε για τους ενδοιασμούς και τη ντροπή του να παρουσιαστεί μπροστά σε αυτό το εκλεκτό κοινό. «Τώρα που ανέβηκα εδώ, πάλι ντρέπομαι» «Με κατέχει μεγάλο άγχος που τόλμησα ή αναγκάσθηκα, υπακούοντας στα καθιερωμένα να ανέβω στο βήμα έχοντας απέναντι μου τις εκλεκτές παρουσίες σας» Δεν ξέχασε να ευχαριστήσει και να χαρακτηρίσει τους κ. κ.: Αντώνη Χαροκόπο ως «Μεγάλο Δάσκαλο» Γεώργιο Μπαχά ως «Εξευγενισμένη Ψυχή»,Ισίδωρο Πρώιο ως «Ντόμπρο» και σαν την «Φωνή της Αλήθειας» Την Αδελφότητα του ΚΟΡΑΗ, για την έκδοση του βιβλίου.
Όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι «Ανέχθηκαν και καλοδέχθηκαν τους επαίνους που ακουστήκαν»
Πριν κατέβει από το βήμα καταχειροκροτούμενος ευχήθηκε σε όλους ΥΓΕΙΑ – ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ – ΕΥΤΥΧΙΑ <ΒΡ>Μιχάλης Γ. Καριάμης
 
Copyright © 2019 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους