Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΚαιρόςΕΚΤΟΝΩΝΕΤΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΑΓΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 12 Ιανουάριος 2009 03:21
Με την υπογραφή της συμφωνίας, το Σάββατο, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, που επιτρέπει την επανάληψη της εξαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του ουκρανικού εδάφους προς την Ευρώπη, τερματίσθηκε η σοβαρή κρίση τροφοδοσίας σε φυσικό αέριο που είχε πλήξει τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.Η χώρα μας ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν είχε σοβαρές επιπτώσεις στην τροφοδοσία της με αέριο, λόγω της ρώσο-ουκρανικής διένεξης, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης...
Διάστημα 3-7 ημερών θα απαιτηθεί για την πλήρη αποκατάσταση της ροής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, μετά τη συμφωνία Ρωσίας - Ουκρανίας. Αυτό δήλωσε χθες στο πρακτορείο Ρόιτερς ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΔΕΠΑ, επικαλούμενος τεχνικούς λόγους, υπογράμμισε ότι η πλήρης τροφοδοσία τους ελληνικού δικτύου με φυσικό αέριο, μέσω των αγωγών, θα απαιτήσει 3-7 ημέρες. Μέχρι τότε, το δίκτυο θα συνεχίσει να τροφοδοτείται με υγροποιημένο αέριο, μέσω του τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου διεξάγεται σήμερα έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε., είπε ότι το νέο φορτίο υγροποιημένου αερίου, που έφτασε στη Ρεβυθούσα, θα καλύψει τις ανάγκες της χώρας μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Επιπλέον, ήδη η ΔΕΠΑ είναι σε επαφές για να έλθει άλλο ένα. Πάντως, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η κρίση κατέδειξε την ανάγκη να μην υπάρχει εξάρτηση από μία και μόνο πηγή, από έναν και μόνο προμηθευτή. Οπως είπε, «έτσι κι αλλιώς, το μοντέλο της χώρας μας ήταν δομημένο προς αυτήν την κατεύθυνση.
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση και Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως η Ουκρανία υπέγραψε, το Σάββατο, τη συμφωνία για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, πάντως, αξιωματούχοι των δύο χωρών δήλωσαν πως δεν γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσει η επανέναρξη της τροφοδοσίας με φυσικό αέριο.
Πάντως, το ρωσικό μονοπώλιο της Γκαζπρομ είχε ανακοινώσει χθες πως, έως χθες το απόγευμα, δεν είχε λάβει αντίγραφο της υπογεγραμμένης από όλες τις πλευρές συμφωνίας. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η ροή του φυσικού αερίου μπορεί να ξεκινήσει από αύριο.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ on line
Μ.ΚΑ.
 
Copyright © 2019 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 19 επισκέπτες συνδεδεμένους