Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καιρός3/12 ΗΜΕΡΑ ΑμΕΑ: ΖΗΤΟΥΝ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΤΩΡΑ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 03 Δεκέμβριος 2008 03:17
Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη 2008- Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ημέρα κατά την οποία η κοινωνία και τα άτομα με αναπηρία αναμένουν από την Κυβέρνηση και όλους όσους ασκούν εξουσία να παρουσιάσουν το έργο τους και τις δράσεις τους και να λογοδοτήσουν για τις όποιες παραλείψεις και αδυναμίες τους που ανέτρεψαν την εκπλήρωση αυτών των στόχων, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία απέστειλε Υπόμνημα στον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, με το οποίο εξέφρασε το αίτημα του αναπηρικού κινήματος για άμεση λήψη μέτρων προστασίας των ατόμων με αναπηρία από την κρίση. Με δεδομένη αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση, το εθνικό αναπηρικό κίνημα ζητεί από την κυβέρνηση να υιοθετήσει ένα συνολικό πακέτο μέτρων προστασίας των ατόμων με αναπηρία και να εγγυηθεί στην πράξη ότι τα άτομα με αναπηρία δεν θα «πληρώσουν» τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης μέσω της μείωσης των εισοδημάτων τους, του περιορισμού των επαγγελματικών τους ευκαιριών ή της μείωσης των δημόσιων επενδύσεων σε τομείς όπως είναι η πρόνοια, η υγεία, η παιδεία και γενικά η κοινωνική προστασία. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες με αναπηρία, η Συνομοσπονδία ζητεί:...
1. Πλήρη εξαίρεση από το νέο σύστημα των τεκμηρίων διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία και των γονέων και κηδεμόνων ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.
2. Αύξηση του αφορολόγητου ποσού για τα άτομα με αναπηρία από το ποσό των 2400 στο ποσό των 5000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των εισοδημάτων του 2008.
3. Μη συνυπολογισμό των επιδομάτων των ατόμων με αναπηρία στο φορολογητέο τους εισόδημα για τη λήψη του Ε.Κ.Α.Σ.
4. Αποσύνδεση των οικονομικών κριτηρίων από τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων.
5. Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για τα έτη 2009 και 2010, στα άτομα με αναπηρία που έχουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο, ίση με το 10πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
6. Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης, για τα έτη 2009-2010 στα άτομα με αναπηρία που είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι ή έμμεσα ασφαλισμένοι και έχουν μηδενικό ατομικό εισόδημα, ίσο με το 20πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη
7. Τριετή χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους ανέργους με αναπηρία
8. Διπλασιασμό της επιδότησης του ενοικίου για τα άτομα με αναπηρία και τους γονείς ατόμων με αναπηρία που εντάσσονται στα σχετικά προγράμματα του Ο.Ε.Κ. για τα έτη 2009-2010
9. Απαγόρευση πλειστηριασμών για την 1η κατοικία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες για χρέη ανεξαρτήτως του ποσού των χρεών.
10. Πάγωμα των δόσεων των στεγαστικών δανείων που έχουν λάβει τα άτομα με αναπηρία και οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με αναπηρία από τις τράπεζες για την αγορά 1ης κατοικίας για τα έτη 2009 και 2010 εφόσον ζητηθεί από τους ίδιους και θέσπιση μέτρων διευκόλυνσης στην καταναλωτική πίστη για τα άτομα με αναπηρία.
11. Aμεση λήψη του επιδόματος θέρμανσης σε όλα τα άτομα με αναπηρία που το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τη βάση του αφορολόγητου εισοδήματος.
12. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων, τεχνικών βοηθημάτων, ιατρικών συσκευών και αναλωσίμων τους στα άτομα με αναπηρία.
13. Πάγωμα των αυξήσεων στα τιμολόγια όλων των ΔΕΚΟ και έκδοση ειδικών τιμολογίων των ΔΕΚΟ για τα άτομα με αναπηρία. Τέλος, για μια ακόμα φορά η Συνομοσπονδία ζήτησε από τον Πρωθυπουργό τον άμεσο καθορισμό συνάντησης μαζί του, προκειμένου να του εκθέσει αναλυτικά το πλαίσιο των αιτημάτων σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος. Όπως πολλές φορές έχει δηλώσει και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια». Η Συνομοσπονδία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι «η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με λόγια».
Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες τους ζητούν εδώ και τώρα τη λήψη μέτρων.
 
Copyright © 2019 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 20 επισκέπτες συνδεδεμένους