Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΚαιρόςΑμΕΑ: ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 14 Νοέμβριος 2008 07:24
Την αγανάκτηση και την αγωνία σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος έχει προκαλέσει η απίστευτη ταλαιπωρία των μαθητών με αναπηρία και η αδυναμία του κράτους να τηρήσει δεσμεύσεις και να εφαρμόσει τους νόμους, την οποία εξέφρασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με επιστολή της στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο, Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευρ. Στυλιανίδη, την οποία κοινοποίησε και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά...
Η αδυναμία της Πολιτείας να διασφαλίσει τη μεταφορά των μαθητών με αναπηρία στα σχολεία τους έρχεται - προς μεγάλη απογοήτευση του αναπηρικού κινήματος και του συνόλου των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους - να ακυρώσει την αξία και την αξιοπιστία της διάταξης του πρόσφατου νόμου για την ειδική αγωγή και την ειδική εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία (Ν.3699/2008) για την υποχρεωτικότητα της εκπαίδευσης για όλα τα άτομα με αναπηρία, μια διάταξη που γέννησε πολλές ελπίδες σε χιλιάδες συνανθρώπους μας με αναπηρία.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. για μια ακόμα φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σε μια στιγμή που η αξιοπιστία όλων των θεσμών δοκιμάζεται, συμπεριλαμβανομένης και της νομοθετικής εξουσίας της χώρας, της κυβέρνησης αλλά και της δικαιοσύνης, η οποία παραμένει αμέτοχος παρατηρητής αυτής της επαίσχυντης κατάστασης.
Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους ζητούν από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να πράξει τα δέοντα αυτεπαγγέλτως σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας για να προστατευθεί το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να μετέχουν ανεμπόδιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία και να μην παραμένουν κλεισμένα στα σπίτια τους, επειδή η Πολιτεία αδυνατεί να λύσει το ζήτημα της μεταφοράς τους στις σχολικές μονάδες.
Η Συνομοσπονδία καλεί όλους τους Υπουργούς και όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτήν τη διαδικασία να ξεπεράσουν εδώ και τώρα κάθε γραφειοκρατική διαδικασία και να ρυθμιστεί άμεσα η μεταφορά των μαθητών με αναπηρία στα σχολεία τους.
Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΑμεΑ. κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης δήλωσε σχετικά: «Είναι αδιανόητο και ανήκουστο, να διανύουμε το Νοέμβριο και αυτή η κατάσταση να συνεχίζεται επ’ αόριστον. Η αξιοπιστία της Πολιτείας δεν τίθεται απλώς σε αμφισβήτηση αλλά αντίθετα η Πολιτεία πρέπει να ψάξει τη χαμένη της αξιοπιστία. Τα δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία παραβιάζονται, αυτοί και οι οικογένειές τους νιώθουν απροστάτευτοι. Περιμένουμε άμεση λύση. Η παραπέρα καθυστέρηση δεν θα είναι απλώς ολιγωρία, αλλά σκληρή αδιαφορία».
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.ΑμεΑ, κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937 157193
 
Copyright © 2019 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 26 επισκέπτες συνδεδεμένους