Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΚαιρόςΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΥΠΠΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 05 Αύγουστος 2008 01:24
Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι στο Υπουργείο Πολιτισμού, γινόμαστε τον τελευταίο καιρό (την ίδια περίοδο που το ΥΠΠΟ βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων λόγω της «υπόθεσης Ζαχόπουλου») μάρτυρες σε μια πρωτοφανή και σκληρή αντεργατική επίθεση με θύματα 550 απολυμένους συμβασιούχους συναδέλφους μας...
Οι Υπηρεσίες έχουν αδειάσει, ενώ η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τους καθίσταται οριακή. Γνωρίζουμε καλά, από την καθημερινή πράξη, πως οι συμβασιούχοι συνάδελφοί μας όλων των ειδικοτήτων ουσιαστικά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και προσφέρουν μαζί μας τα μέγιστα στα γραφεία, στα μουσεία, στα εργαστήρια, στους αρχαιολογικούς χώρους, στις ανασκαφές...
Κι όμως, ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ και δεν πρόκειται να ξαναεργαστούν πλάι μας, γιατί θα έχουν συμπληρώσει με τις συμβάσεις τους το περίφημο 24μηνο που τους απαγορεύει, δεν τους δίνει καν το δικαίωμα, να ξανακάνουν σύμβαση στο Υπουργείο Πολιτισμού!
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συμβασιούχους συναδέλφους μας και ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους για να πείσουμε την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει στην άμεση ικανοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεων τους και να μπει ένα τέλος στην εργασιακή ομηρία. Καλούμε όλα τα Σωματεία εργαζομένων στο ΥΠΠΟ να εκφράσουν έμπρακτα και με κάθε δυνατό μέσο την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συμβασιούχων συναδέλφων μας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ
* Την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συμβασιούχων.
* Την άρση του 24μηνου και όλων των περιορισμών του ΠΔ 164/2004.
* Να σταματήσει η πρόσληψη συμβασιούχων μέσω Γενικών Διευθύνσεων.
Η επιλογή συμβασιούχων να γίνεται με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια (προϋπηρεσία, προσόντα).
* Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κριτήριο την προϋπηρεσία και τα αντικειμενικά προσόντα και όχι με συνέντευξη.
* Μόνιμη και σταθερή δουλειά. ¶μεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, με νέα νομοθετική ρύθμιση χωρίς αποκλεισμούς και περιορισμούς.

Ακολουθολυν 880 υπογραφές, οι οποίες είναι στη διάθεση της "myrovolos. gr", για κάθε ενδιαφερόμενο.
 
Copyright © 2019 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 20 επισκέπτες συνδεδεμένους