Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΚαιρόςΈΩΣ ΤΙΣ 7/5 Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ 6ου ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ ΛΥΚΕΙΟΥ Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 29 Απρίλιος 2008 02:06
Προθεσμία έως τις 7 Μαΐου έχουν οι τελειόφοιτοι υποψήφιοι για είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, προκειμένου να δηλώσουν το κρίσιμο έκτο μάθημα, καθώς και του μαθήματος Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αρχίζουν στις 20 Μαΐου...
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ των Νέων της Τρίτης, πρόκειται για το λεγόμενο έκτο μάθημα-κλειδί το οποίο επηρεάζει κατά την επιλογή των Επιστημονικών Πεδίων.
Έτσι, οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων δηλώνουν στο σχολείο τους μέχρι τις 7 Μαΐου το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας στο οποίο επιλέγουν να εξεταστούν σε εθνικό επίπεδο μεταξύ των μαθημάτων Γενικής Παιδείας (Ιστορία του Νεώτερου και του Σύγχρονου Κόσμου- Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής- Βιολογία- Φυσική).
Επίσης, με αίτηση που υποβάλλουν στο σχολείο τους δηλώνουν αν θα εξεταστούν σε εθνικό ή σε ενδοσχολικό επίπεδο το μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, εφόσον το παρακολουθούν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Οι μαθητές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την επιλογή του δεύτερου μαθήματος Γενικής Παιδείας, γιατί το μάθημα αυτό μαζί με το μάθημα Γενικής Παιδείας Νεοελληνική Γλώσσα αντικαθιστούν τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας συγκεκριμένου Επιστημονικού Πεδίου.
Οι αιτήσεις των τελειοφοίτων είναι δεσμευτικές και σημαντικές, αφού το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας αντικαθιστά μάθημα αυξημένης βαρύτητας συγκεκριμένου πεδίου, ενώ το μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας είναι το πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας του 5ου Επιστημονικού Πεδίου.
Newsroom ΔΟΛ
 
Copyright © 2019 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 22 επισκέπτες συνδεδεμένους