Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΚαιρόςΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Δεκέμβριος 2007 02:22
Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των Γενικών Αρχείων του Κράτους, με τη συνδρομή της νέας τεχνολογίας, υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, σύμβαση για τη Ψηφιοποίηση, επιστημονική επεξεργασία και τεκμηρίωση αρχειακών τεκμηρίων των Γενικών Αρχείων του Κράτους, με προϋπολογισμό ύψους 3.400.000 ευρώ,έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας με τίτλο «Ανάπτυξη ολοκληρωμένων ψηφιακών πολιτιστικών συλλογών των Γενικών Αρχείων του Κράτους», συνολικού προϋπολογισμού 4.180.000 ευρώ... Τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση του έργου είναι η ψηφιοποίηση αρχειακού υλικού 7.257.143 σελίδες και η τεκμηρίωση 500.000 περίπου αρχειακών τεκμηρίων.
Πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους είναι θεματοφύλακας και διαχειριστής όλων των δημόσιων αρχείων και σημαντικού μέρους των ιδιωτικών, που αποτελούν τεκμήρια της ιστορίας, της καθημερινότητας και του πολιτισμού.
Είναι η μνήμη του τόπου και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εκπαιδευτική και ερευνητική προσέγγιση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής ιστορίας, όπως και στην προβολή τους στο παγκόσμιο περιβάλλον.
Με το συγκεκριμένο έργο επιδιώκεται η ανάδειξη και τεκμηρίωση της ελληνικής ιστορίας, η διάδοση του πολιτιστικού περιεχομένου των αρχειακών συλλογών, η υποστήριξη της έρευνας και της επιστήμης, η διαφύλαξη των πολύτιμων αρχειακών πληροφοριών με την αποθήκευσή τους σε ψηφιακή μορφή, η διατήρηση του πρωτογενούς ευπαθούς υλικού - λόγω μειωμένης χρήσης του, αφού αντ’ αυτού θα χρησιμοποιείται η ψηφιακή μορφή του – και η συμμετοχή της χώρας μας στην παροχή πολιτιστικού προϊόντος για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.
 
Copyright © 2019 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 72 επισκέπτες συνδεδεμένους