Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΚαιρόςΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 07:54

Σχετικά με την αναφορά της δημοτικού συμβούλου Αμανής κας Ποταμούση ότι η διενέργεια ιατρικών εξετάσεων από το Μη

Κερδοσκοπικό Οργανισμό Axion Hellas στη Βολισσό το διάστημα 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2017 έχει ως στόχο την παροχή ορθής

υγειονομικής περίθαλψης στον πληθυσμό της Βορειοδυτικής Χίου έχουμε να δηλώσουμε, εφόσον έχει μεταφερθεί σωστά η

ανωτέρω δήλωση, τα ακόλουθα:

Καλωσορίζουμε, υποστηρίζουμε και επικροτούμε τέτοιες εθελοντικές ενέργειες. Άλλωστε και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Χίου έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθόν ανάλογες επισκέψεις και δράσεις στην ίδια περιοχή και νησιά εντός της αρμοδιότητάς του. Επιπλέον, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας είχε στο πρόγραμμα αντίστοιχη δράση τον Αύγουστο στην Παρπαριά.

Παρατηρούμε βέβαια ότι ο συγκεκριμένος ΜΚΟ μέχρι τώρα έχει επισκεφθεί τα μικρά νησάκια Κάλαμο, Καστό, Μεγανήσι, Φολέγανδρο, Θηρασιά, Λέβιθο, Κίναρο ενώ στη Σαντορίνη οι περισσότερες ιατρικές εξετάσεις περιορίστηκαν στους τροφίμους του πτωχοκομείου του νησιού.

Η επιλογή για την επόμενη δράση μιας, απομακρυσμένης πράγματι, περιοχής στο 5ο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Ελλάδος που όμως συνδέεται οδικά με την πρωτεύουσα του νησιού και το νοσοκομείο και με διάρκεια διαδρομής  έως μία ώρα για τα πιο απομακρυσμένα χωριά, μας ξενίζει αφού σίγουρα υπάρχουν περιοχές και νησάκια με μεγαλύτερη ανάγκη. Όμως, όπως αναφέραμε, κάθε τέτοια πρωτοβουλία είναι ευπρόσδεκτη.

Η ορθή υγειονομική περίθαλψη κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών δεν επιτυγχάνεται μόνο από τέτοιες πρωτοβουλίες. Διαφορετικά  2-3 τέτοιες δράσεις ετησίως θα θεωρούνταν αρκετές από μόνες τους; Σίγουρα δίνεται η δυνατότητα ιατρικών εξετάσεων σε άτομα που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να μετακινηθούν προς τους κεντρικότερους παρόχους (δημόσιους και ιδιωτικούς) υπηρεσιών υγείας του νησιού

 
Copyright © 2019 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 7 επισκέπτες συνδεδεμένους