Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΚαιρόςΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 06 Ιούλιος 2017 18:07

 Για ακόμα μία φορά  στο στόχαστρο το δικαίωμα χιλιάδων παιδιών στη δωρεάν προσχολική αγωγή

 

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός προσχολικής αγωγής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δικαιούχων του προγράμματος για την δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και παιδιών Αμεα (ΕΕΤΑΑ).

Ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος μιας και πολλές οικογένειες δεν είχαν  δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα και δεν κατέθεσαν καν αίτηση.

Και φέτος, όπως πέρυσι οι νέες μητέρες ψάχνουν με το κουπόνι στο χέρι να βρουν δομή για τα παιδιά τους, δημόσια ή ιδιωτική, ενώ πολλές δε θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το κουπόνι  και να βρουν μια θέση για τα παιδιά τους λόγω ελλείψεων στις υποδομές.

 Οι γονείς καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν αυτή  την ανάγκη. Τόσο αυτοί που θα αποκλειστούν από το πρόγραμμα, όσο και αυτοί που θα πληρώνουν τις ιδιωτικές δομές για να καλύψουν από το φαγητό μέχρι αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοτικος παιδικος σταθμος χιου

Νέα μητέρα, εργαζόμενη ή άνεργη 

Το δικαίωμα των  παιδιών μας στην προσχολική αγωγή δεν μπορεί να «κοστολογείται», να μπαίνει συνεχώς στη μέγγενη των περικοπών, των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είναι πιστή στα κελεύσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.                                                    

              

  • Τέρμα πια η κοροϊδία!  Η προσχολική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια.


 Είναι βασική ανάγκη για τη λαϊκή οικογένεια και ταυτόχρονα απαραίτητη για την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση του παιδιού.  

   

Απαιτούμε

  • Αποκλειστικά δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
  • Δεν είσαι μόνη! Έλα να μας γνωρίσεις και ν’ αγωνιστούμε μαζί.
  • Για σένα εργαζόμενη και άνεργη μητέρα,
  • Για σένα που η αίτησή σου στο πρόγραμμα ΕΕΤΑΑ απορρίφθηκε,
  • Για σένα που αγωνιάς αν θα βρεις μια θέση στους παιδικούς σταθμούς με τα τροφεία, βάζοντας για άλλη μια φορά το χέρι στην τσέπη, υπάρχει ο Σύλλογος Γυναικών Χίου στη γειτονιά σου, που παλεύει διαχρονικά για το δικαίωμα των παιδιών μας στηνπροσχολική αγωγή, για όλα όσα μας ανήκουν και μας στερούν οι κυβερνήσεις για να υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Σύλλογος Γυναικών Χίου (μέλος της ΟΓΕ)

 
Copyright © 2019 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 24 επισκέπτες συνδεδεμένους