Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΚαιρόςΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2016 11:57

Για άλλη μια χρονιά δεκάδες χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα “Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωή” (ΕΕΤΑΑ) για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ. Και στη Χίο, αρκετές δεκάδες παιδιά αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ. Μέχρι και σήμερα οι γονείς των παιδιών που αποκλείστηκαν αλλά και οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι που δεν είχαν το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, δεν γνωρίζουν αν θα βρουν μια θέση για τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, πληρώνοντας βέβαια τα ανάλογα τροφεία.

Φέτος οι αιτήσεις, που κατατέθηκαν συνολικά στο πρόγραμμα αφορούσαν, 132.859 παιδιά. Είναι αυξημένες κατά 9,2% σε σχέση με το 2015, καθώς για όλο και περισσότερα νέα ζευγάρια, το κόστος του παιδικού σταθμού, δημοτικού ή ιδιωτικού, είναι δυσβάσταχτο για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες είναι οι γονείς που δεν καταθέτουν καν αίτηση, γνωρίζοντας ότι θα απορριφθεί με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που προϋποθέτει η ένταξη στο πρόγραμμα.

Ωστόσο,τα παιδιά που τελικά πήραν το πολυπόθητο “κουπόνι” (voucher) είναι μόλις 84.800!!! Δηλαδή, αποκλείστηκαν 48.059 παιδιά!!! Μάλιστα, τα 36.769 πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις (τυπικές και ουσιαστικές) και τα κριτήρια (εισοδηματικά και άλλα) για να γίνουν δεκτά στο πρόγραμμα.

Η αιτιολογία της απόρριψης της αίτησης ήταν ότι το κονδύλι του προγράμματος δεν φτάνει για να χρηματοδοτήσει τόσες θέσεις!!! Επιστρέφουμε ως απαράδεκτες τις “υποσχέσεις” και τις “δεσμεύσεις” της κυβέρνησης πως δεν θα μείνει εκτός προγράμματος κανένα παιδί οικογένειας με εισόδημα κάτω από τα “όρια της φτώχειας”. Δεν αποδεχόμαστε τη λογική να συμβιβαζόμαστε με όλο και λιγότερα.

Η Προσχολική Αγωγή δεν είναι προνόμιο όσων μπορούν να πληρώσουν γι’ αυτή, ούτε παροχή πτωχοκομείου που κατευθύνεται σε όσους ζουν στην έσχατη φτώχεια. Η Προσχολική Αγωγή αποτελεί λαϊκή ανάγκη και είναι δικαίωμα κάθε παιδιού! Είναι απαράδεκτο για μια υπόθεση που αφορά την κοινωνικοποίηση βρεφών και νηπίων, που συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία και τη φροντίδα που πρέπει να έχουν, να επικρατεί τέτοια κατάσταση. Τα παιδιά έχουν ανάγκη να βρίσκονται στο ίδιο περιβάλλον και μη γυρίζουν κάθε χρόνο από σταθμό σε σταθμό, όπως έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι που τα φροντίζουν να είναι οι ίδιοι και όχι να αλλάζουν κάθε 2, 3 ή 6 μήνες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών. Αποκλειστικά δημόσιους, ασφαλείς και σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση των τροφείων. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.

 

 
Copyright © 2019 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 18 επισκέπτες συνδεδεμένους