Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΚαιρόςΝέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σκακιστικό Όμιλο Παναγίας Καλλιμασιάς Χίου Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 30 Οκτώβριος 2017 12:45

Την Κυριακή 29/10/2017 στην ενοριακή αίθουσα Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς πραγματοποιήθηκε η

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Αθλητικού Συλλόγου «ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΧΙΟΥ»,

που εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα Καλλιμασιάς του Δήμου Χίου, με θέματα τον απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. και

την εκλογή νέου 7αμελούς Διοικητικού Συμβουλίου και 3μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1. π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος 

2. Αικατερίνη Σφήκα- Αντιπρόεδρος 

3. Βίκτωρ Γαρρής- Γενικός Γραμματέας 

4. Νίκη Κωνσταντίνου- Ταμίας 

5. Παρασκευή Ακρατοπούλου- Έφορος Αγώνων 

6. Αργυρώ Μπόλια- Ειδικός Γραμματέας 

7. Αναστασία Στεφανίδου- Έφορος Υλικού-Εγκαταστάσεων 

Αναπληρωματικά Μέλη:

1. Διαμάντω Παντελούκα

2. Παντελής Νεαμονίτης

3. Γεώργιος Γιαννούμης

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν:

1. Κωνσταντίνος Ευαγγελινός

2. Κωνσταντίνος Αχ. Συράκης

3. Ευθυμία Κουκούλη

Ο Όμιλός μας έχει δικό του διαδικτυακό τόπο στη διεύθυνση: skakikallimasia.blogspot.gr και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Για το Δ.Σ.

 

 Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας

π. Γεώργιος Κωνσταντίνου        Βίκτωρ Γαρρής

 
Ποτάμι της οργής ο Παρθένης. Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος 2017 19:19

Το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του Καταδότη επιλέχτηκε τελικά ως τόπος τέλεσης του μνημόσυνου για το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ποταμό Παρθένη.

Ήταν το τριήμερο εκδηλώσεων εορτασμού των λεγόμενων Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς η αφορμή, για την κατά τα άλλα αξιέπαινη πρωτοβουλία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, σε συνεργασία με το κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης και το 3ο Γενικό Λύκειο Χίου να συνδιοργανώσουν την Παρασκευή 22/9, όσον το δυνατόν εγγύτερα στον τόπο του εγκλήματος, την εκδήλωση για τον Παρθένη, ένα δώρο ζωής για την πόλη της Χίου που χάνεται…

«Το χάνεται», στα αυτιά τα δικά μου και ίσως πολλών άλλων ακόμα, ηχεί ήπιο και κάπως εξοργιστικό. Ο Παρθένης δε χάνεται, ο Παρθένης βιάζεται και καρατομείται. Ο Παρθένης δεν εξαφανίζεται από προσώπου γης γιατί ήταν θέλημα Θεού.

Ούτε ασφαλώς η θυσία του Ποταμού- ως άλλης Ιφιγένειας- θα σώσει τους κατοίκους να φυσήξουν οι ούριοι άνεμοι, να ανασάνει το νησί. Καμία καλώς εννοούμενη σκοπιμότητα δεν υπαγόρευσε το στυγνό περιβαλλοντικό έγκλημα, την αποτρόπαια αυτή ασέλγεια στη χιώτικη φύση, την ύψιστη βεβήλωση και καταστροφή ενός Ποταμού που από αιώνες στις μαγευτικές όχθες του οι πρόγονοι μας λάτρευαν τους θεούς τους.

Είναι το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που ευθύνεται, το αλόγιστο κυνήγι για κέρδος που καταστρέφει το περιβάλλον και όσα η φύση στο διάβα των αιώνων μας χάρισε.

Είναι το άναρχο πολεοδομικό τέρας που προβάλει το αποκρουστικό του πρόσωπο, σφραγίζει τη γη μας, αφανίζει το πράσινο και τα περιβόλια μας, μπαζώνει τα ρέματα κι εγκιβωτίζει τους ποταμούς μας.

Είναι η ανθρώπινη ματαιοδοξία που παρακάμπτει τη λογική για να κατασκευάσει… δρόμους. Είναι η άφατη αβελτηρία των τοπικών μας αρχόντων που μπορεί να εναλλάσσονται σε ρόλους στην εξουσία εμμένουν όμως στα ίδια αδιέξοδο μονοπάτια.

Το τεράστιο περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό έγκλημα του Παρθένη φτάνει στην ολοκλήρωση του.

Ο άλλοτε περήφανος Ποταμός σταδιακά μετατρέπεται σε ρυπαρό οχετό, φυλακισμένος κάτω από όγκους τσιμέντου και άσφαλτο. 
Τα δάκρυα για τον Ποταμό Παρθένη στέρεψαν. Η οργή όμως ξεχειλίζει. Ποτάμι της οργής ο Παρθένης και αλλοίμονο στους ηλίθιους που αγνοούν τη φύση κ τους απαράβατους νόμους της.

Αλέκος Γαϊτάνος

 
Ζητείται ελπίδα για λεωφορειάκι μετακινήσεις των αθληών ΑμεΑ. Βλέπουν το γήπεδο με το κιάλι οι αθλητές του Σωματείο Ίωνες». Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017 17:50

.

Κόπηκαν τα φτερά των αθλητών του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου Α.μεΑ. "Ίωνες", οι οποίοι ενώ περίμεναν να ξαναρχίσουν προπονήσεις μέσα στο Σεπτέμβριο, -εν όψει μάλιστα των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων-, τελικά έμειναν «αποκλεισμένοι» στα σπίτια τους, αφού το λεωφορειάκι που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις δε λειτουργεί πλέον, ενώ το ανταλλακτικό για την επισκευή του είναι δύσκολο να βρεθεί.

Για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι από τους αθλητές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα προπονήσεις, ενώ όσοι προσέρχονται στο Φαφάλειο, όπου γίνεται η προετοιμασία, το κάνουν με δικά τους μέσα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους γονείς τους.

«Η φιλοσοφία του Συλλόγου των «Ιώνων» είναι να βγουν τα παιδιά έξω. Για να γίνει αυτό πράξη χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο όχημα που θα εξυπηρετεί τους αθλητές και θα τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις ποικίλες δραστηριότητες του Συλλόγου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής του τμήματος στίβου των Ιώνων, Κωνσταντίνος Παπανικολάου, με την Πρόεδρο του Συλλόγου, Μαρκέλλα Αγιασμάτη να καλεί όποιον μπορεί να συμβάλει είτε οικονομικά, είτε παραχωρώντας μεταφορικό μέσο, να το κάνει.

Για τις μεγάλες ανάγκες του συλλόγου σε γενικότερο επίπεδο μίλησε η ταμίας των «Ιώνων», Σούλα Χατζησιδερή επισημαίνοντας ότι οι συγκυρίες είναι δύσκολες και παράλληλα οι υποχρεώσεις του Συλλόγου αυξάνονται, δεδομένου ότι οι εγγραφές των αθλητών χρόνο με το χρόνο πολλαπλασιάζονται.

Να σημειωθεί ότι οι «Ίωνες» προγραμματίζουν εκδήλωση για την συγκέντρωση χρημάτων την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στην Πλατεία Βουνακείου. Παράλληλα, θα αναρτηθεί και ο αριθμός λογαριασμού των «Ιώνων» για όποιον έχει την διάθεση να συμβάλει οικονομικά.

 
Η Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου Χρ. Καλογήρου υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Αναβάθμιση υποδομών παραλιακού δρόμου Κοινότητας Λαγκάδας Χίου», προϋπολογισμού 270.000 ευρώ. Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017 17:58

Στο πλαίσιο του έργου, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί η περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών στο παραλιακό κρηπίδωμα και τον πεζόδρομο στο βόρειο τμήμα του λιμένα της Λαγκάδας έως τον προβλήτα στον οποίο υφίσταται ο φάρος του λιμένα.

 Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες για την επέκταση του πεζοδρομίου, που υπάρχει κατασκευασμένο στο βόρειο παραλιακό κρηπίδωμα, κατά πλάτος 2 μέτρων και σε συνολικό μήκος 200 μέτρων περίπου, ενώ στο υφιστάμενο βόρειο κρηπίδωμα και σε μήκος 200 μέτρων περίπου θα τοποθετηθούν ελαστικοί ολόσωμοι γραμμικοί προσκρουστήρες πρισματικής διατομής και στον πυθμένα του λιμένα και σε απόσταση περίπου 45 έως 50 μέτρων από το κρηπίδωμα θα τοποθετηθούν έρματα (με τα αντίστοιχα σχοινιά, γάντζους κ.λ.π.) για την πρόσδεση των σκαφών.

Παράλληλα,θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες οι οποίες περιλαμβάνουν την προμήθεια  τοποθέτηση τροχήλατης δεξαμενής λυμάτων, τροχήλατης πετρελαιωδών καταλοίπων, σταθμών εξυπηρέτησης σκαφών (stand) με χρεωστική κάρτα και την τοποθέτηση φωτιστικών στύλων με δύο φωτιστικά σώματα για τον ηλεκτροφωτισμό του βόρειου παραλιακού κρηπιδώματος μέχρι και τον προβλήτα στον οποίο υφίσταται ο φάρος του λιμένα. Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 6 μήνες.Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 088) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα υλοποιηθεί με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Χίου. 

 
Ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017 18:09

Παρατηρείται κατά το τελευταίο διάστημα καύσεις ξηρών χόρτων και κλαδιών ή και προετοιμασία των υπολειμμάτων για καύση στους αγρούς.

Η παρατεταμένη ξηρασία ,οι υψηλές θερμοκρασίες και περισσότερο οι άνεμοι, καθιστούν το πρόβλημα επέκτασης πυρκαγιάς εντονότερο. Υπενθυμίζουμε για ακόμη μια φορά στους πολίτες της περιοχής μας ότι απαγορεύεται ρητά και σε κάθε περίπτωση η καύση μέχρι την 31/10/17, σύμφωνα με τη 4/2012 Πυρ/κή Δ/ξη.

Επίσης υπενθυμίζουμε στους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να είναι πολύ προσεκτικοί με τις εργασίες τους και να αποφεύγουν ενέργειες πρόκλησης πυρκαγιάς στις κτηνοτροφικές τους μονάδες και στα μελίσσια τους.

Προτείνουμε ακόμη  ότι η σωστή διαχείριση των υπολειμμάτων καλλιεργειών με ψιλοτεμαχισμό και ενσωμάτωσή του στο έδαφος, εμπλουτίζει το έδαφος με οργανική ουσία,ώστε τα χωράφια να γίνουν πιο γόνιμα, προστατεύονται δε από τη διάβρωση και την μη απομάκρυνση του επιφανειακού γόνιμου εδάφους σε περιπτώσεις έντονων καταιγίδων.

 

 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΩΤΗ ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 13 Αύγουστος 2017 22:34
Η Εθνική ομάδα Νέων ανδρών με τον Χιώτη άσο του ΝΟΧ, Κώστα Γκιουβέτση, αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια κερδίζοντας στα πέναλτι την Κροατία (7-7 η κανονική διάρκεια) γυρίζοντας από την κόλαση και στέλνοντας στον παράδεισο το ελληνικό πόλο!
Με επική ανατροπή τα παιδιά του Τεό Λοράντου γύρισαν το σκορ, προηγήθηκαν ένα λεπτό πριν το τέλος με 7-6, αλλά ισοφαρίστηκαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης με αποτέλεσμα ο παγκόσμιος τίτλος να κριθεί στα πέναλτι.

Στη ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία, οι παίκτες της Εθνική μας παρουσιάστηκαν ψύχραιμοι και δεν αστόχησαν ούτε σε ένα πέναλτι! Σε αντίθεση με τους Κροάτες, που δεν είχαν καθαρό μυαλό. Με τελικό σκορ 5-3 η κορυφή του παγκόσμιου πόλο «βάφτηκε» γαλανόλευκη!
πηγη: κειμενο πατρίδα
 
Αξιολογήθηκε θετικά και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2014-2020 για δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου για τη Μαστίχα 2,5 ΕΚ. e Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 08:02

Αξιολογήθηκε θετικά και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2014-2020 και συγκεκριμένα

στις δράσεις τηςστρατηγικής για τη RIS, η πρόταση που υποβλήθηκε για δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου για τη Μαστίχα, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ.

Δικαιούχος του έργου είναι το υπό σύσταση Ερευνητικό Κέντρο στο οποίο μετέχουν η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η Mediterra και ερευνητικοί φορείςπου δραστηριοποιούνται στον χώρο της έρευνας για τη μαστίχα.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαστιχα χιου


 Από τον συνολικό προϋπολογισμό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» θα συνεισφέρει τα 1.250.000

ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά στη συμμετοχή του δικαιούχου φορέα.

 Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αξιοποιούμε τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να υποστηρίξουμε τον «θησαυρό» της Χίου που είναι η μαστίχα.

Στην εποχή του μεγάλου ανταγωνισμού και της προσπάθειας προώθησης των μοναδικών προϊόντων του τόπου μας, η έρευνα και τεκμηρίωση των εξαιρετικών ιδιοτήτων της μαστίχας έχει εξέχουσα θέση. Ανταποκρινόμενοι σε αυτή την ανάγκη χρηματοδοτούμε τη δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου για τη μαστίχα και εξασφαλίζουμε τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της μαστιχοκαλλιέργιας, τη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων και την προώθηση της

καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα».

 

 
ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο Ι. ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 11 Αύγουστος 2017 09:01

Τήν προσεχή ΤΡΙΤΗ, 15 Αυγούστου 2017, πανηγυρίζει μέ ἐκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια καί λαμπρότητα, τήν ετήσιά του ἑορτή ὁ

Ι. Ἐνοριακός Ναός "ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ", σύμφωνα μέ τό ἀκόλουθο πρόγραμμα ἱερῶν ἀκολουθιῶν:

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017, ΩΡΑ 7.30 Μ.Μ.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ

Θά ψαλοῦν τά Ἐγκώμια εἰς τήν σεβασμίαν Μετάστασιν τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου ἐνώπιον τοῦ Ἐπιταφίου τῆς Παναγίας.

Θά ἀκολουθήσει ἡ λιτάνευση τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος καί τοῦ Ἐπιταφίου τῆς Παναγίας στίς ὁδούς τῆς Δημοτικῆς Κοινότητας Καλλιμασιᾶς.

ΤΡΙΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017, ΩΡΑ 7.00 Π.Μ.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΟΡΘΡΟΣ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Προσκαλοῦνται οἱ εὐσεβείς καί φιλέορτοι χριστιανοί σέ συμπροσευχή.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ
------------------------------------------------------
Περισσότερες πληροφορίες:

Γεώργιος Κωνσταντίνου

Καλλιμασιά, 82100 ΧΙΟΣ

Τηλ.: 6972713106

Αποτέλεσμα εικόνας για κοιμηση θεοτοκου καλλιμασια χιος

 
Έφυγε ο Γιάννης Ζαφείρης, γιατρός & πρόεδρος του Δ.Σ. επί Δημαρχίας Μπουμπάρη Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 31 Αύγουστος 2017 19:34

Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννης ζαφειρης γιατρος

Πλήρης ημερών σε ηλικία 89 χρόνων έφυγε σήμερα από την ζωή ο Χειρουργός Γιάννης Ζαφείρης, πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, επί Δημαρχίας Γ. Μπουμπάρη.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 5.00 μ.μ. από την Εκκλησία των Καρυών, περιοχή στην οποία διέμενε για χρόνια.

 
"ΑΡΤΙΟΝ"ΚΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΝΙΑ" Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 08:23

Και πάλι τραγουδάμε «παραγειτονιά», για καλό σκοπό. Αυτή τη φορά επιλέξαμε την πλατεία του Φρουρίου της Χίου και μιας και

είναι Τετάρτη 9 Αυγούστου, ονομάσαμε τη μουσική βραδιά μας «ΚΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΝΙΑ». Έτσι λοιπόν η μουσική συντροφιά

του «ΑΡΤΙΟΝ» και η μουσική παρέα του κ. Μάνου Χαλιορή, που έχει και τη μουσική επιμέλεια , με επιλεγμένα διαχρονικά

τραγούδια, έχει βάλει στόχο, με την υποστήριξη των καταστημάτων της περιοχής,να σας διασκεδάσει.

Στην πολυπληθή συντροφιά μας , έχουν προστεθεί ο Δημήτρης Λιούντρης και ο Χριστόφορος Μερούσης, πάντα πρόθυμοι να

βοηθήσουν όπου τους ζητηθεί, αφού η βραδιά έχει κοινωφελή σκοπό. Μόλις «μπουν» τα γλεντζέδικα τραγούδια στο ντέφι μας

παρακαλούμε να ρίξετε τον οβολό σας υπέρ του Γηροκομείου Χίου.

Και μη ξεχάσετε , η βραδιά αρχίζει στις 8.30 μ.μ. Κλείστε έγκαιρα θέσεις στα καφέ- ουζερί της πλατείας, για το ποτό, τον καφέ ή

τα νοστιμότατα μεζεδάκια που προσφέρουν , γιατί …..προβλέπεται χαμός!!!!!!

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Β.ΚΡΙΤΑΚΗ,Πρόεδρος «ΑΡΤΙΟΝ» τηλ. 6937214208

E MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΙΟΥ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΝ ΒΡΟΝΤΑΔῼ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 08:11

Τό προσεχές Σάββατον 12 Αὐγούστου 2017 ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου,Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν κ. Μᾶρκος θά

ἱερουργήσῃ στόν Καθεδρικό Ι. Ναό Ἁγ.Γεωργίου Βροντάδου μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἑορτῆς τῆς Συνάξεως τῶν ἐν Βροντάδῳ Ἁγίων

Κατά τήν διάρκειαν τῆς Θείας Λειτουργίας ὁ Σεβασμιώτατος θά χειροτονήσῃ εἰς Πρεσβύτερον τόν Ἱερολογιώτατον Ἀρχιδιάκονον

τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν π. Νεκτάριον Κωστάλαν.

 
ΕΟΡΤΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ ΜΑΥΡΟΠΑΠΟΥΤΣΗΔΩΝ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 08:15

Την Τετάρτη 16 Αυγούστου (ημέρα εορτής του Αγίου Διομήδη, προστάτη των εμπόρων και επισκευαστών υποδημάτων και

δερμάτινων ειδών της Χίου) πανηγυρίζει με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο Ιερός Ναός Αγίου Διομήδη

Μαυροπαπουτσήδων (ιδιοκτησίας του Σωματείου Υποδηματοποιών Καταστηματαρχών Χίου) στην περιοχή της Ευρετής.

 
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 07:54

Σχετικά με την αναφορά της δημοτικού συμβούλου Αμανής κας Ποταμούση ότι η διενέργεια ιατρικών εξετάσεων από το Μη

Κερδοσκοπικό Οργανισμό Axion Hellas στη Βολισσό το διάστημα 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2017 έχει ως στόχο την παροχή ορθής

υγειονομικής περίθαλψης στον πληθυσμό της Βορειοδυτικής Χίου έχουμε να δηλώσουμε, εφόσον έχει μεταφερθεί σωστά η

ανωτέρω δήλωση, τα ακόλουθα:

Καλωσορίζουμε, υποστηρίζουμε και επικροτούμε τέτοιες εθελοντικές ενέργειες. Άλλωστε και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Χίου έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθόν ανάλογες επισκέψεις και δράσεις στην ίδια περιοχή και νησιά εντός της αρμοδιότητάς του. Επιπλέον, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας είχε στο πρόγραμμα αντίστοιχη δράση τον Αύγουστο στην Παρπαριά.

Παρατηρούμε βέβαια ότι ο συγκεκριμένος ΜΚΟ μέχρι τώρα έχει επισκεφθεί τα μικρά νησάκια Κάλαμο, Καστό, Μεγανήσι, Φολέγανδρο, Θηρασιά, Λέβιθο, Κίναρο ενώ στη Σαντορίνη οι περισσότερες ιατρικές εξετάσεις περιορίστηκαν στους τροφίμους του πτωχοκομείου του νησιού.

Η επιλογή για την επόμενη δράση μιας, απομακρυσμένης πράγματι, περιοχής στο 5ο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Ελλάδος που όμως συνδέεται οδικά με την πρωτεύουσα του νησιού και το νοσοκομείο και με διάρκεια διαδρομής  έως μία ώρα για τα πιο απομακρυσμένα χωριά, μας ξενίζει αφού σίγουρα υπάρχουν περιοχές και νησάκια με μεγαλύτερη ανάγκη. Όμως, όπως αναφέραμε, κάθε τέτοια πρωτοβουλία είναι ευπρόσδεκτη.

Η ορθή υγειονομική περίθαλψη κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών δεν επιτυγχάνεται μόνο από τέτοιες πρωτοβουλίες. Διαφορετικά  2-3 τέτοιες δράσεις ετησίως θα θεωρούνταν αρκετές από μόνες τους; Σίγουρα δίνεται η δυνατότητα ιατρικών εξετάσεων σε άτομα που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να μετακινηθούν προς τους κεντρικότερους παρόχους (δημόσιους και ιδιωτικούς) υπηρεσιών υγείας του νησιού

 
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 06 Αύγουστος 2017 18:00

Την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017 πανηγυρίζει με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίου Αιμιλιανού Καλλιμασιάς, κατά το

ακόλουθο πρόγραμμα:

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Ώρα 7.00 μ.μ. Τιμητική δια θαλάσσης μεταφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου και απόδοση τιμών από τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Χίου, από το

του Αγίου Ιωάννου ως τον μόλο του Αγίου Αιμιλιανού. Υποδοχή από τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές και τον Λαό και λιτάνευση ως τον Ιερό Ναό, συνοδεία

της Φιλαρμονικής και τιμητικού αγήματος του Στρατού.

Ώρα 7.30 μ.μ. ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Ώρα 7.30 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος μετά αρτοκλασίας και Θεία Λειτουργία (Ιερατικό Συλλείτουργο).

Παρασκευή και προσφορά σε όλους του παραδοσιακού χταποδοπίλαφου, σύμφωνα με το έθιμο.

Ώρα 7.00 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός και Παράκληση.

Προσκαλούνται οι ευσεβείς και φιλέορτοι Χριστιανοί σε συμπροσευχή.

 
Ανθυπασπιστής κρεμάστηκε με το κορδόνι της αρβύλας του! Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 06 Αύγουστος 2017 17:54

Τραγωδία στην Ελάτα από τις 6.30 μ.μ. όταν έγινε γνωστό ότι 45 χρονος Ανθυπασπιστής Φ. Π. που υπηρετούσε στην 96 ΤΥΠΕΘ, έθεσε τέρμα στη

ζωή του, χρησιμοποιώντας το κορδόνι της αρβύλας του, με το οποίο κρεμάστηκε σε μια παλιά πόρτα στην κουζίνα του σπιτιού του.

Ο Ανθυπασπιστής κατάγονταν από την Θεσσαλονίκη και ήταν παντρεμένος στην Ελάτα, όπου και διέμενε.

Το τραγικό είναι ότι στην κατάσταση αυτή τον βρήκε ο 15 χρονος γιός του, κόβοντας το κορδόνι και ειδοποιώντας τους γείτονες, που προσπάθησαν

να τον συνεφέρουν, αλλά όπως διαπίστωσε και γιατρός που έφτασε στο σημείο, το απευκταίο είχε γίνει τουλάχιστον μισή ώρα πριν.

Ο Ανθυπασπιστής δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε εξωτερικά τουλάχιστον κάποιο πρόβλημα, είναι δε ενδεικτικό ότι μόλις χθες επικοινώνησε με τον

Πρόεδρο της Βέσσας, για να συνεννοηθούν για κάποιον καθαρισμό χόρτων στο Εκκλησάκι που βρίσκεται κοντά στο Στρατόπεδο Χριστού μεταξύ

Αρμολίων και Βέσσας.

Ο αυτόχειρας ήταν πατέρας τριών αγοριών 15, 11 και 8 ετών.

 
ΠΣμεΑ 20 χρόνια Παραδοσιακό Χιώτικο Πανηγύρι. Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 27 Ιούλιος 2017 13:21

Επετειακή θα είναι φέτος η διοργάνωση του Παραδοσιακού Χιώτικου Πανηγυριού, που ανελλιπώς υλοποιεί επί 20 χρόνια ο Παγχιακός Σύλλογος

Ατόμων με Αναπηρία, όσα και τα χρόνια λειτουργίας και δράσης του στο κοινωνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι της Χίου.

Τα 20 χρόνια του μας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία το Σάββατο 05 Αυγούστου 2017 και ώρα 09:30

το βράδυ, στο γραφικό λιμανάκι του Παντουκιούς, με την ορχήστρα του Μαρκέλλου και Σταματίου Πούπαλου.

Τα πολιτιστικά σωματεία Συκιάδας – Λαγκάδας και Παντουκιούς θα στηρίξουν την εκδήλωσή μας την οποία θα ανοίξει το χορευτικό τμήμα του

πολιτιστικού συλλόγου Συκιάδας.

Γενική είσοδος 10,00 ευρώ.(3,00 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων μεΑναπηρία και 7,00 ευρώ για το φαγητό).

20 χρόνια Παραδοσιακό Χιώτικο Πανηγύρι.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Σας περιμένουμε!

Το Δ.Σ.

 
Μονοδρομείται η προκυμαία (Λ. Αιγαίου) από 1η Αυγούστου Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 31 Ιούλιος 2017 20:39

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου ενημερώνει το κοινό ότι ξεκινάει η μονοδρόμηση της παραλιακής οδού του Κεντρικού Λιμένα της Χίου και από την συμβολή των οδών Κανάρη με Λ. Αιγαίου έως και την αρχή της οδού Κοκκάλη, καθημερινά από τις 21.00- την 01.00πμ π.μ. 

Το μέτρο θα ισχύσει από την 01/08/2017 έως και τις 03/09/2017. Σε αυτό το χρονικό διάστημα και κατά τις ώρες μονοδρόμησης της Προκυμαίας να απαγορεύεται η είσοδος από την οδό Κουντουριώτη στην Λ. Αιγαίου και η είσοδος οχημάτων από όλες τις καθέτους στην παραλιακή ζώνη.

 
Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΛΗ ΧΙΟΥ ΨΑΡΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΚΟΠΙΟ Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 31 Ιούλιος 2017 20:27

Η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών αναγγέλει προς τον πιστόν Χιακόν λαόν με συγκίνηση την προς τον Αναστάντα Κύριον εκδημία του Χίου εις την καταγωγήν Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου.

Ο μακαριστός Αρχιερεύς υπήρξεν εκ των διαπρεπεστέρων της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, διακρινόμενος διά την

βαθυτάτην θεολογικήν του κατάρτισιν, την ακαταπόνητον εργατικότητα, την οξυδέρκειαν, την ευρυμάθειαν, την εντιμότητα, το

πνευματικόν, ιεραποστολικόν και φιλανθρωπικόν ἔργον, τις ουσιαστικές παρεμβάσεις εις τά εκκλησιαστικά θέματα, πάντοτε

συμφώνως προς τους Ιερούς Κανόνες, και κυρίως το ασυμβίβαστον εκκλησιαστικόν φρόνημα.

Εποίμανε την Παύλειον Αποστολικήν Εκκλησίαν των Φιλίππων επί 43 έτη καταλιπών αρίζηλον διακονίαν και διηκόνησεν την

Εκκλησίαν από πολυευθύνους θέσεις της κεντρικής διοικήσεως. Προέστη των λατρευτικών συνάξεων εις τον Ἱ. Μητροπολιτικόν

Ναόν Χίου επί τῃ 100ῂ επετείῳ των Ελευθερίων της Χίου την  11ην Νοεμβρίου 2012 και ετιμήθη υπό του Σεβασμιωτάτου

Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών την ημέραν της Αναλήψεως εις τον  πανηγυρίζοντα Ενοριακόν Ναόν της γενετείρας

του, ήτοι εις τον Βουνόν Χίου, με την ἐπίδοσιν τοῦ Σταυρού του Αγίου Ισιδώρου ανώτατης τιμητικής διακρίσεως της Χιακής

Ἐκκλησίας,  επί τὴ συμπληρώσει 40 ετών θεοφιλούς αρχιερατείας, ενώ προσέφερεν εις την Ιεράν Μητρόπολιν Χίου και ειδικώτερον

εις τον Ενοριακόν Ι. Ναόν Αγίου Ευστρατίου Θυμιανών τεμάχιον Ι. Λειψάνου του Αγίου Εύστρατίου (Δεκέμβριος 2011).


         Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, συνδεόμενος αρρήκτως πνευματικώς μετ’αυτού,

μη δυνάμενος να μεταβή εις Καβάλαν λόγῳ του ετησίου μνημοσύνου της μητρός του, μετέβη την ημέραν και ώραν της εξοδίου

Ακολουθίας εις την γενέτειραν του κεκοιμημένου Ιεράρχου και ετέλεσεν Δέησιν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του,  παρουσίᾳ του

Βουλευτή Χίου κ. Παναγ. Μηταράκη, του Αντιπεριφερειάρχου Χίου κ. Ιωάν. Ξενάκη, του εκπροσώπου του Δημάρχου Χίου κ. Παντ.

Νεαμονίτη, Δημοτικού Συμβούλου Χίου, τοπικών αρχών, της αδελφής του κεκοιμημένου, συγγενών και συμπατριωτών αυτού.

Η Ιερά Μητρόπολις Χίου εξεπροσωπήθη εις την εξόδιον Ακολουθίαν από τον Αιδεσιμ. Πρωτο-πρεσβύτερον κ. Στέφανον Λάρδαν,

Εφημέριον Ι. Ναού Αναλήψεως Χριστού Βουνού.

         Κατά την ημέραν της εξοδίου Ακολουθίας οι σημαίες των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως, του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Χίου

καί του Ι. Ναού Αναλήψεως Σωτήρος Βουνού κυματίζουν μεσίστιοι ενώ με απόφασιν του Σεβασμιωτάτου τό Γεύμα Αγάπης

(Συσσίτιον) της Ι. Μητροπόλεως, το οποίον θα προσφέρεται κατ΄έτος την 8ην Ιουλίου, ημέραν της μνήμης του Αγίου

μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, θα προσφέρεται κατ’ έτος εις μνήμην του εξαιρέτου αυτού Χίου Ιεράρχου, η δε ενοριακή αίθουσα εις

το χωρίον Βουνός θα ονομασθή ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ.  

 

 
Περισσότερα Άρθρα...
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2019 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 71 επισκέπτες συνδεδεμένους