Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΚαιρόςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΑΙΡΕΤΟΥ ΑΜΠΑΖΗ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΧΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ/ΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΔΔΥ. Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2016 12:44

1.Είναι γεγονός ότι αδυνατούμε να αντιληφθούμε μια ανακοίνωση που υπογράφεται συνολικά από τους  συναδέλφους του ΚΕΔΔΥ, τη στιγμή που γνωρίζουμε  την αυταπάρνηση με την οποία εργάζονται και ότι υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να ανταποκριθούν στον αυξημένο φόρτο.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαρκος σκουφαλος


2.Από την πρώτη στιγμή στο ΠΥΣΠΕ, τώρα και στο παρελθόν, ταχθήκαμε κατά των εισηγήσεων της Διεύθυνσης του ΚΕΔΔΥ που ενεργοποιεί για πολλοστή φορά το δημοσιονομικό κόφτη της κυβέρνησης, μοιράζοντας ένα δάσκαλο/λα σε δύο σχολεία, ακολουθώντας την  ίδια λογική και στις παράλληλες στηρίξεις, ταυτιζόμενη με την αυθαιρεσία της κυβέρνησης που ιδρύει με τρεις διαγνώσεις ΤΕ, τα συνενώνει  με άλλα ή ακόμα και τα καταργεί, βάζοντας τις ανάγκες των παιδιών στον Προκρούστη των μνημονιακών πολιτικών. Σε αυτό ακριβώς είχαμε και την έντονη  συνδικαλιστική αντίθεση με τη δ/νση Αμιας, που έπραξε τα όσα εισηγήθηκε η δ/νση του ΚΕΔΔΥ. Αν διαφωνεί ας βγει να το πει… Αυτό πράξαμε εμείς!

3.Εμείς τα ΤΕ-μιας και η δ/νση του ΚΕΔΔΥ ισχυρίζεται ότι δεν τα γνωρίζουμε- τα ζούμε καθημερινά στα σχολεία μας  και δεν τα χωρίζουμε τα παιδιά σε διαγνωσμένα και μη, αλλά σε παιδιά με διαφοροποιημένα προβλήματα και ανάγκες που πρέπει να στηρίζονται στην κατεύθυνση μιας  αντισταθμιστικής αγωγής για όλους και όχι παίζοντας την κολοκυθιά αν θα είναι 2-3 ή 4 οι διαγνώσεις, εστιάζοντας στο ποσοτικό στοιχείο και όχι στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

4.Ακόμα και με την αθλιότητα του νόμου να πάμε , αναφέρει περιπτώσεις συστεγαζόμενων σχολείων και συνενώνει τμήματα και πάλι για να εξοικονομήσει χρήματα για τους δανειστές και όχι ξεχωριστά σχολεία.

5.Εμείς δεν έχουμε προσωπικές αντιπάθειες ή συμπάθειες για να ασκούμε αντίστοιχα  τα συνδικαλιστικά μας καθήκοντα , έχουμε πυξίδα το δίκιο και τις ανάγκες των συναδέλφων μας, το δίκιο και τις ανάγκες των παιδιών που διδάσκουμε και γυρίζουμε την πλάτη στις κυβερνητικές εντολές που δημιουργούν στρατιές ανέργων εκπαιδευτικών και θύματα γονείς και παιδιά. Κατά συνέπεια δεν κατανοούμε τις  απειλές  της δ/νσης του ΚΕΔΔΥ περί «παντός νομίμου δικαιώματος» γι’ αυτό και να απευθυνθούν αλλού, σ’ εμάς δεν πιάνουν!

ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ

ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας

Γιώργος Αμπαζής                          Στέφανος Τσίγκος

 
«Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» Για τα πρόσφατα γεγονότα σε Μυτιλήνη και Χίο Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2016 12:55

Με «το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» μοιάζουν όσα διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες στα νησιά μας, με αποκορύφωμα τα χθεσινά δραματικά γεγονότα στη Μόρια, γεγονότα που αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και την επιτακτική ανάγκη για άμεση λύση στο προσφυγικό.

 

Ως παράταξη από την πρώτη στιγμή επισημάναμε το αυτονόητο: ότι οι εξελίξεις θα είναι δραματικές, τόσο για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους ανθρώπους σε λίγα τετραγωνικά γης, όσο και για τους πολίτες των νησιών μας που άνοιξαν απλόχερα την αγκαλιά τους για να ζεστάνουν τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

 

Οι κυβερνώντες επιτέλους ας αναλάβουν τις τεράστιες ευθύνες τους. Τα νησιά πρέπει να αποσυμφωρηθούν άμεσα. Οι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 10.000 παγιδευμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στο Βόρειο Αιγαίο (5.302 στη Λέσβο, 3.726 στη Χίο και 1.156 στη Σάμο), με ελλιπείς υποδομές και αβέβαιο μέλλον, άνθρωποι που θέλουν να φύγουν, άνθρωποι σε απόγνωση που αγωνιούν για το μέλλον τους επιβάλλεται τώρα να βρουν το «δρόμο τους»

 

Οι κυβερνώντες των «ναι σε όλα» ούτε τη διγλωσσία των 27 της Μπρατισλάβα δεν τολμούν να καταγγείλουν. Οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν την εφαρμογή ενός οδικού χάρτη… διάσωσης της ΕΕ, προτάσσοντας ως προτεραιότητες την τρομοκρατία και τη μετανάστευση. Μια αφήγηση, η οποία μετά την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, μετά τα κλειστά σύνορα, καταφεύγει στις έξωθεν απειλές και την καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας, τακτική που τεχνηέντως σπέρνει στο εσωτερικό κάθε χώρας-μέλους, το φόβο και το ρατσισμό, ενώ παράλληλα ενισχύει τον αποκλεισμό και τον διχασμό.

 

Η υλοποίηση αυτού του οδικού χάρτη- και μάλιστα μέχρι τον προσεχή Μάρτιο-, που περιλαμβάνει περισσότερη αστυνόμευση και στρατιωτική επιτήρηση στα εξωτερικά και εσωτερικά σύνορα της ΕΕ, αλλά τίποτα ρητό και συγκεκριμένο για τη μετεγκατάσταση προσφύγων, είναι βέβαιο ότι θα πολλαπλασιάσει την ασφυκτική πίεση πρωτίστως στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

 

Τα μηνύματα από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες τρέχουν ταχύτατα και φτάνουν μεγεθυμένα ή διαστρεβλωμένα στους ευαίσθητους πληθυσμούς των εγκλωβισμένων προσφύγων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στους καταυλισμούς των εκατομμυρίων στην Τουρκία. 

 

Οι κυβερνώντες πρέπει επιτέλους να πάψουν να είναι παρακολουθητές των σχεδίων της Ευρώπης που θέλει τη χώρα μας αποθήκη ψυχών και το Αιγαίο υγρό τάφο χιλιάδων ανθρώπων.

 

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Μόρια και στην πόλη της Χίου αναδεικνύουν πόσο εκρηκτική είναι η κατάσταση. Αναδεικνύουν πώς σε τέτοιες συνθήκες βρίσκουν χώρο κάθε λογής ακροδεξιά… φυντάνια για να «πατήσουν» πάνω σε ένα πραγματικό πρόβλημα και να ξεδιπλώσουν δηλητηριώδεις στρατηγικές μίσους και ρατσισμού.

 

Επιπλέον, μια πανσπερμία τοπικών παραγόντων και πολιτευτών, όχι αποκλειστικά ακροδεξιών, βρίσκουν ευκαιρία πίεσης του πολιτικού συστήματος να εγκαταλείψει τον «καθωσπρεπισμό» της επίσημης ρητορικής για το προσφυγικό και να περάσει σε μια ανοικτά ρατσιστική, προσφυγο-διωκτική στάση. Ήδη, η εδραίωση της «παράτυπης μετανάστευσης» ως πρωταρχικού στόχου της μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. αναβίωσε τον όρο «λαθρομετανάστες», που για πολύ καιρό είχε σχεδόν εξαφανιστεί.

 

Τέλος, η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στα νησιά, καθώς και η ναύλωση δύο πλοίων που θα μετατραπούν σε πλωτές φυλακές απελπισμένων ανθρώπων, όχι μόνο δεν θα λύσουν το πρόβλημα, αντίθετα θα το κάνουν ακόμα πιο εκρηκτικό.

 
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ Γ.Γ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2016 12:51

Στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Γιαννέλλης με φορείς της Λέσβου για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, συμμετείχε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

 Η Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι τα όρια φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου εξαντλούνται απολύτως στις δυνατότητες των υφιστάμενων δομών hot spots. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για την άμεση αποσυμφόρησή τους, επισημαίνοντας τη σημασία ενίσχυσης της στελέχωσης των υπηρεσιών εξέτασης αιτήσεων ασύλου.

 

Η κα. Καλογήρου υπογράμμισε ότι η καθυστέρηση ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και

Ένταξης (AMIF) έχει σοβαρές συνέπειες, καθώς η αυτοδιοίκηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει την κατάσταση χωρίς

αρμοδιότητες, δομές και πόρους και ζήτησε την άμεση εφαρμογή ολοκληρωμένης στρατηγικής που θα στηρίζεται στη

διαθέσιμη χρηματοδότηση των 800 εκατομμύριων ευρώ του AMIF.

 

 

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ: «Δεν είμαι φασίστας αλλά…» Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016 20:44

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΧΙΟΥ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τα γεγονότα που σημάδεψαν το νησί μας στη συγκέντρωση μίσους,  την  Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, που οργανώθηκε από ακροδεξιές ομάδες  χρυσαυγιτών - τραμπούκων, που καιρό τώρα «αλωνίζουν» με την ανοχή της κυβέρνησης και της αστυνομίας αλλά και  τη μικρή ή μεγάλη ανοχή  αρκετών από εμάς.

 •           Καταδικάζουμε τις απρόκλητες  επιθέσεις στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ, και στον  συνάδελφο και παραολυμπιονίκη Παντελή Καλόγερο από ένθερμους «υπερπατριώτες»…, όπως ακριβώς λίγο καιρό πριν εις βάρος του εργαζομένου  στο Νοσοκομείο Γιάννη Κουτσοδόντη
 •           Συναισθανόμαστε τη δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας , αλλά καλούμε τους κατοίκους της Χίου να απομονώσουν τους φασίστες,  να μη γίνονται θύματα της αηδιαστικής προπαγάνδας τους, να  μην αφήνουν το φόβο να οδηγεί τις πράξεις τους αλλά να επιδείξουν την ανεκτικότητα και την αλληλεγγύη που απαιτούν οι περιστάσεις, όπως το έκαναν ένα χρόνο πριν.
 •           Καταδικάζουμε την κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ για την συναίνεσή της στην υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας που παραβιάζει διεθνείς συμβάσεις  για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών.
 •           Ζητάμε από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τον Δήμαρχο Χίου  να κάνουν επιτέλους το καθήκον τους με σκοπό των απεγκλωβισμό των προσφύγων από το νησί αλλά και την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης για το διάστημα της παραμονής τους.

Θα αγωνιστούμε ώστε η Χίος, νησί προσφύγων, να μην ταυτιστεί με  την ξενοφοβία και το μίσος.

          Κανένα άλλοθι για τον φασισμό και τη ξενοφοβία.

 

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΗ     ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΗΣ

 

 

 

 

 

 

 
«Ανακοίνωση Π.Σ.Α.μεΑ. για την εκδίκαση των επιδομάτων τυφλότητας» Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016 20:35

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο, 78 από τους 120 συνολικά κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου στην υπόθεση των επιδομάτων τυφλότητας, που κακώς το εισέπρατταν επί σειρά ετών.

«Εβδομήντα οκτώ άτομα κατηγορούμενα για απάτη σε βάρος του Δημοσίου καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Η οφθαλμίατρος του νοσοκομείου Χίου Λεμονιά Ζερβούδη κατηγορείτο για οκτώ περιπτώσεις. Το δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή ενός έτους φυλάκιση για κάθε μία περίπτωση, ενώ στην τελική επιμέτρηση της ποινής υπολογίσθηκε ένα έτος φυλάκιση ως ποινή βάσης και από έξι μήνες για τις υπόλοιπες επτά περιπτώσεις, συνολικά δηλαδή 4 έτη και 6 μήνες.

Το δικαστήριο κατέστησε την ποινή εφέσιμη με αναστολή ίση με την ποινή,δηλαδή για 4 έτη και έξι μήνες, με την προϋπόθεση του άρθρου 100 του ποινικού κώδικα, που προβλέπει την επιτήρησή της από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Οριστικά έπαυσε η δίωξη για 28 άτομα που έχουν αποβιώσει, ενώ 6 αθωώθηκαν λόγω αμφισβήτησης ως προς την ύπαρξη δόλου καθώς και 7 που ουδέποτε προσήλθαν στην ειδική επιτροπή για να επανεξετασθούν την περίοδο του 2012».

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία σέβεται τις αποφάσεις του δικαστηρίου, θεωρεί όμως ότι όλοι οι κατηγορηθέντες είναι θύματα ενός στρεβλού συστήματος που χρήζει αναδιάρθρωση εκ θεμελίων.

Το αναπηρικό κίνημα έχει κάνει προτάσεις που διασφαλίζουν τόσο τους ελεγκτές, όσο και τους ελεγχόμενους, με γνώμονα πάντα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και την προστασία των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΜΙΧΑΛΑ ΣΟΦΙΑ                                ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΙΑΔΑΣ

 
«Ο Π.Σ.Α.μεΑ. καταδικάζει την επίθεση εις βάρος του Π. Καλόγερου» Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016 20:31

Το Δ.Σ. του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του παραολυμπιονίκη και μέλους του, Παντελή Καλογέρου, από άτομο που συμμετείχε στην πορεία κατά των προσφύγων και μεταναστών την Τετάρτη 14/09/16.

Ο κ. Καλόγερος κινούμενος με το αναπηρικό του αυτοκίνητο επί της Λεωφόρου Αιγαίου είχε την ατυχία να πέσει πάνω στη συγκεκριμένη πορεία, ενώ χωρίς να προκαλέσει κανέναν, ξαφνικά δέχτηκε επίθεση με μπουκάλι νερό.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι στο παρελθόν είχε δεχτεί και απειλές για τη ζωή του.

Ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ καλεί τον κόσμο της Χίου να καταδικάσει τέτοιου είδους ακραίες συμπεριφορές και να γυρίσει την πλάτη στα καλέσματα των ακροδεξιών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής , των οποίων τα μέλη εκμεταλλευόμενα την κατάσταση, με τον μανδύα του πατριώτη, σπέρνουν το μίσος, το φόβο και τον πανικό.

Απειλούν πρόσφυγες– μετανάστες, τις προάλλες χτύπησαν νοσηλευτή, στην τελευταία πορεία χτύπησαν τα χέρια δημοσιογράφου και του πέταξαν κάτω την κάμερα, έριξαν ένα μπουκάλι νερό σε άτομο με αναπηρία, που κινούνταν με το αναπηρικό του αυτοκίνητο. Ποιος θα είναι ο επόμενος;

Ας αντιδράσουμε ενάντια σε αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και όχι ενάντια στα θύματα. Aς αντιδράσουμε πριν να είναι πολύ αργά, αναζητώντας τους πραγματικούς υπεύθυνους, που δεν είναι άλλοι από αυτούς που δημιουργούν τους πολέμους και διαλύουν χώρες και λαούς και δημιουργούν πρόσφυγες και μετανάστες.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΑ ΣΟΦΙΑ                                ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΙΑΔΑΣ

 
ΔΗΛΩΣΗ TOY ΑΙΡΕΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ME THN «ENOTHTA» (ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΜΕ) ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ XIOY ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-1 2016 Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2016 12:07

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, που έγινε με την παρουσία του ΠΥΣΔΕ Χίου, γίνεται φανερή για πολλοστή φορά η προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, με την ενεργοποίηση του αυτόματου «κόφτη» στις δαπάνες γενικά και ειδικά στο προσωπικό, με άμεσες συνέπειες το πέταγμα στην ανεργία χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων, τόσο δασκάλων και νηπιαγωγών, όσο και όλων των ειδικοτήτων.

Το σχολείο που προσπαθεί να χτίσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι το σχολείο στο οποίο  οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι ώρες διδασκαλίας «λαμβάνονται» υπόψη ως αριθμοί σε κουτάκια, εφαρμόζοντας τη μεθοδευμένη παρέμβαση της κυβέρνησης  προκειμένου να διαμορφωθεί η εικόνα ότι φέτος στα σχολεία οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, όχι μόνο δε θα λείπουν, αλλά θα περισσεύουν κιόλας!!!  Οι δάσκαλοι θα μετατραπούν σε περιφερόμενους, ανάμεσα σε πρωινή βάρδια και ολοήμερο, σε διπλές και αν χρειαστεί τριπλές αναθέσεις, «τα εάν και τα εφόσον υπάρχει η δυνατότητα» των εγκυκλίων, αποτελούν τη μόνιμη επωδό άσκησης κυβερνητικής-εκπαιδευτικής πολιτικής.

         

Η Διεύθυνση και η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ έχουν τις δικές τους ευθύνες, γιατί προσπαθούν να κόψουν και να ράψουν στα μέτρα τους,  μια εικονική πραγματικότητα, πολύ μακρινή από τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μας μονάδων. Η λογική  «Πόσα τμήματα πρωινού ωραρίου - τόσοι εκπαιδευτικοί σε κάθε σχολική μονάδα», η λογική «Θα μας δώσει η δευτεροβάθμια» όταν το τοπίο είναι κινούμενη άμμος, λόγω της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής,  οδήγησε στον τραγέλαφο να μην υπάρχουν Εικαστικοί, Θεατρολόγοι, Μουσικοί, ΤΠΕ, Γερμανικών και να υπολείπονται οι των Γαλλικών, Αγγλικών και Γυμναστές, αφού από την Α/μια δηλώθηκαν μηδενικά κενά τον Ιούνιο με το σκεπτικό του θα μας δώσει η Β/μια!!! Να υπάρχουν 28 κενά στην ειδική αγωγή, ακόμα περισσότερα στην παράλληλη στήριξη! Να κόβει η Περιφέρεια αυθαίρετα 13 δασκάλους από 26 που ζητούντο και η Δ/νση να το δέχεται αδιαμαρτύρητα λες και δεν είχε δικαιολογημένη άποψη!

Καμιά διάθεση να ζητηθούν δάσκαλοι ολοήμερων, αφού πρέπει ατόφια να περάσει και από το ΠΥΣΠΕ η απαράδεκτη  κυβερνητική πολιτική των περιφερόμενων δασκάλων στα ολοήμερα με τα κενά τους, που φυσικά για να δημιουργηθούν όπου δεν υπάρχουν και είναι πολλά, πρέπει να συμπληρωθούν οι ειδικότητες.

Πολυμηχανήματα λοιπόν  θα είναι οι εκπαιδευτικοί που θα αναλάβουν τη μελέτη στο ολοήμερο! Υπάρχουν όμως βασικά ερωτήματα:

Πόσες διαγνώσεις θα έρθουν στα σχολεία από τα ΚΕΔΔΥ και τα Ιατροπαιδαγωγικά και θα χρειαστεί να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών και κατά συνέπεια να δημιουργηθούν παραπάνω τμήματα σε κάθε σχολική μονάδα;

Πώς θα στελεχωθούν τα τμήματα ένταξης και τα ειδικά σχολεία;

Πόσες νέες εγγραφές θα γίνουν και πόσες άδειες εκπ/κών θα δηλωθούν τις πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολείων;

Πόσα τμήματα νηπιαγωγείων ενδέχεται να μη λειτουργήσουν σύμφωνα με την Υ.Α. για τον «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου»;

Αυτά η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ τα γνωρίζει, αλλά παρόλα αυτά εφαρμόζει την αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική γι αυτό και δεν έχω καμία αυταπάτη για το ρόλο που καλούνται να παίξουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Με την απόλυτη πλειοψηφία που έχουν, λόγω των διορισμένων μελών, ορίζουν και τις αποφάσεις που παίρνουν.

Καταγγέλλω αυτή την κατάσταση και καταψηφίζω όλο το πακέτο των προτάσεων, γι αυτό και η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ αναλαμβάνει ιστορικές ευθύνες για τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν στα σχολεία,  αφού δέχεται να επωμιστεί τις κυβερνητικές ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διαλύουν ό,τι απέμεινε από το δημόσιο σχολείο.

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας

Γιώργος Αμπαζής                          Στέφανος Τσίγκος

 

 
ΓΡ. ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΕΘ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2016 12:02


Οργάνωση – Αγώνας – Αντεπίθεση – Ανατροπή

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2014, στις 7 μ.μ., στην Είσοδο της Απλωταριάς.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες, νέοι,

Ένας δρόμος μένει: Ενότητα της εργατικής τάξης - Λαϊκή Συμμαχία. Τα "αιματοβαμμένα" πλεονάσματα, οι υποσχέσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για χαλάρωση των μέτρων, με απαίτηση του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέρνουν νέα αντιλαϊκή θύελλα:

Νέα κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, νέες μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις ορίων ηλικίας, θεμελίωση σύνταξης με 6.000 αντί 4.500 ένσημα. Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, νέα μείωση μισθών με γενίκευση των ατομικών συμβάσεων (κάτω από 586 ευρώ). Απλήρωτοι για μήνες χιλιάδες εργαζόμενοι. "Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα", ψίχουλα 250 ευρώ με κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων. Κατάργηση τριετιών-μείωση μισθών μέχρι 30%. Κατάργηση αποζημιώσεων. Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων. Επέκταση κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Γενίκευση ελαστικής εργασίας με προγράμματα απασχόλησης - δώρο στους εργοδότες. Ειδικές Οικονομικές Ζώνες - κάτεργα. Αξιολόγηση και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ένταση φοροκυνηγητού για το λαό (π.χ. ΕΝΦΙΑ).

Κι από την άλλη, μείωση φόρων στο κεφάλαιο, ρυθμίσεις "κόκκινων δανείων" για επιχειρήσεις, κυνηγητό για δάνεια της λαϊκής οικογένειας, ιδιωτικοποιήσεις (νερό, λιμάνια κ.ά.), απελευθέρωση ενέργειας (ΔΕΗ) με συμφωνία των κομμάτων της ΕΕ. Φοβούνται αντιδράσεις, επιστρατεύουν απεργούς, σχεδιάζουν κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος. Να μην περάσει.

Η ανεργία φουντώνει, εξαθλιώνοντας εκατομμύρια, πριμοδοτώντας το κεφάλαιο με πάμφθηνα χέρια.

 

Αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν μαγαζιά, αγρότες ξεριζώνονται. Κανείς και τίποτα δεν γλιτώνει. Η φτώχεια και η ανεργία θα εξαπλώνονται ραγδαία παντού.

ΔΕΝ είναι λάθος επιλογές όπως λένε κάθε είδους "αντι-μνημονιακοί" για να συγκαλύψουν την ευθύνη του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσής του, με μνημόνια διαρκείας σ’ όλες τις χώρες της.

Έχουν στόχο: φθηνότερη εργατική δύναμη - κίνητρο για περισσότερα κέρδη και ανταγωνιστικότητα. Γι’ αυτήν χάνονται και δεν σώζονται δουλειές, τσακίζονται μισθοί και δικαιώματα. Αυτή φέρνει ανταγωνισμούς για αγορές και κέρδη, ακόμα και με πολέμους (Παλαιστίνη, Ιράκ, Ουκρανία). Αυτά τα πληρώνουν οι λαοί με αίμα, με φτώχεια, με τεράστιες επιπτώσεις.

Ο λαός δεν έχει συμφέρον από εμπλοκή σ’ αυτούς τους ανταγωνισμούς. Η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου ΔΕΝ είναι σύνθημά μας. Την πληρώνουμε με θυσίες δίχως τέλος. Είτε η "ανάπτυξη" της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είτε η "παραγωγική ανασυγκρότηση" του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων "αντιμνημονιακών", είναι ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου και όχι των εργαζόμενων.

Ζητούν τη λαϊκή συναίνεση με ψευτο-υποσχέσεις και δίνουν εγγυήσεις στο κεφάλαιο για νέα προνόμια. Κέρδη και σφαγή του λαού, συμβαδίζουν. Κέρδη και λαϊκή ευημερία ΔΕΝ συμβαδίζουν.

Είναι κοροϊδία ότι δεν θα παρθούν άλλα μέτρα, ότι θα ξαναγυρίσουμε στην κατάσταση πριν την κρίση, η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Ό,τι περισσέψει από ένα κούρεμά του θα γεμίσει τα ταμεία των εργοδοτών, όπως η μείωση φόρων και εισφορών τους, οι κρατικές επιδοτήσεις. Ο λαός μόνιμα στη φτώχεια για στήριξη όποιων επενδύσεων

για ελάχιστες θέσεις δουλειάς. Όσο η οικονομία δουλεύει για τα κέρδη και όχι τις λαϊκές ανάγκες, ανεξάρτητα από κυβέρνηση,ο λαός δεν θα δει "άσπρη μέρα".

 

Ο λαός ΔΕΝ δοκίμασε ακόμα τη δύναμή του.

Μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο, να αλλάξουμε την κατάσταση.

Αν δεν το κάνουμε τώρα η ανεργία και η φτώχεια θα αγριέψουν ακόμα περισσότερο.

Μην αρκείσαι στο μικρότερο κακό. Προετοιμάζεις το χειρότερο. Οι αντίπαλοι δεν χορταίνουν θυσίες.

Η ανοχή και η σιωπή δεν ωφέλησαν. Το μαρτυρούν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι. Μην μειώνεις τις απαιτήσεις σου. Αυτός ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Μην περιμένεις λύσεις με μια άλλη κυβέρνηση αλλά με τους ίδιους άξονες πολιτικής.

Οι καθημερινοί ασίγαστοι αγώνες για επιμέρους βελτιώσεις ή παρεμπόδιση των χειρότερων για να είναι αποτελεσματικοί πρέπει να στοχεύουν στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στην κατάργηση των μονοπωλίων, της εκμετάλλευσης, να ανοίγουν το δρόμο για να χτυπηθεί η αιτία του κακού στη ρίζα του:

 

Ούτε 1 ευρώ για το χρέος που δεν χρωστά ο λαός μας. Μονομερής συνολική διαγραφή του.

Αποδέσμευση από τη λυκοφωλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μνημονίων διαρκείας.

Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Τώρα χρειάζεται η ταξική ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Με ενότητα της εργατικής τάξης μας, με βάση τα ενιαία συμφέροντά της, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα συσπειρώνει ενάντια στην καπιταλιστική εργοδοσία, τους νόμους και το κράτος της, θα οξύνει τους τριγμούς του συστήματος. Απαλλαγμένη από την επιρροή εργοδοσίας, κυβερνήσεων, ΕΕ.

Θα συγκρούεται με την εργοδοσία στο χώρο δουλειάς, στον κλάδο, στην περιοχή, στην κοινωνία.

Θα συγκρούεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματά της. Θα απομονώνει παλιούς και νέους εργατοπατέρες που θέλουν να μας υποτάξουν στην εναλλαγή κυβερνήσεων, χωρίς να αλλάζει ίποτα. Δεν είναι λύση ο "νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός" που στήνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με τα σαπισμένα υλικά του παλιού για να υποτάξει τους εργαζόμενους σε μια άλλη κυβέρνηση με την ίδια πολιτική.

Θα απομονώνει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή που στέκεται "σούζα" μπροστά στην εργοδοσία, ψηφίζει τα προνόμιά της, τρομοκρατεί όποιον εργάτη σηκώνει κεφάλι.

Θα αλλάζει συσχετισμούς, θα δυναμώνει το ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο, κάθε συνδικάτο.

Με μαζικά συνδικάτα, με συλλογική λειτουργία και δράση για όλα τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας. Με γερή οργάνωση στους χώρους δουλειάς – σχέδιο – συντονισμό – αποφασιστικότητα στην πάλη. Θα προσανατολίζει στο μοναδικό δρόμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για τη λαϊκή ευημερία:

Λαϊκή Συμμαχία εργατών, ανέργων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, νέων, ΠΑΝΤΟΥ. Σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά, με λαϊκές επιτροπές. Κοινή πάλη για τα κοινά προβλήματα και όχι για τα συμφέροντα άλλων. Αυτή δίνει την αποτελεσματικότητα στους αγώνες.

Με αλληλεγγύη και συμπαράσταση σε καθένα που έχει πρόβλημα, σε καθένα που σηκώνει κεφάλι.

Η εργατική τάξη έχει το δίκιο. Έχει και τη δύναμη. Όλοι τώρα στην αντεπίθεση.

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2016 11:57

Για άλλη μια χρονιά δεκάδες χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα “Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωή” (ΕΕΤΑΑ) για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ. Και στη Χίο, αρκετές δεκάδες παιδιά αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ. Μέχρι και σήμερα οι γονείς των παιδιών που αποκλείστηκαν αλλά και οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι που δεν είχαν το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, δεν γνωρίζουν αν θα βρουν μια θέση για τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, πληρώνοντας βέβαια τα ανάλογα τροφεία.

Φέτος οι αιτήσεις, που κατατέθηκαν συνολικά στο πρόγραμμα αφορούσαν, 132.859 παιδιά. Είναι αυξημένες κατά 9,2% σε σχέση με το 2015, καθώς για όλο και περισσότερα νέα ζευγάρια, το κόστος του παιδικού σταθμού, δημοτικού ή ιδιωτικού, είναι δυσβάσταχτο για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες είναι οι γονείς που δεν καταθέτουν καν αίτηση, γνωρίζοντας ότι θα απορριφθεί με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που προϋποθέτει η ένταξη στο πρόγραμμα.

Ωστόσο,τα παιδιά που τελικά πήραν το πολυπόθητο “κουπόνι” (voucher) είναι μόλις 84.800!!! Δηλαδή, αποκλείστηκαν 48.059 παιδιά!!! Μάλιστα, τα 36.769 πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις (τυπικές και ουσιαστικές) και τα κριτήρια (εισοδηματικά και άλλα) για να γίνουν δεκτά στο πρόγραμμα.

Η αιτιολογία της απόρριψης της αίτησης ήταν ότι το κονδύλι του προγράμματος δεν φτάνει για να χρηματοδοτήσει τόσες θέσεις!!! Επιστρέφουμε ως απαράδεκτες τις “υποσχέσεις” και τις “δεσμεύσεις” της κυβέρνησης πως δεν θα μείνει εκτός προγράμματος κανένα παιδί οικογένειας με εισόδημα κάτω από τα “όρια της φτώχειας”. Δεν αποδεχόμαστε τη λογική να συμβιβαζόμαστε με όλο και λιγότερα.

Η Προσχολική Αγωγή δεν είναι προνόμιο όσων μπορούν να πληρώσουν γι’ αυτή, ούτε παροχή πτωχοκομείου που κατευθύνεται σε όσους ζουν στην έσχατη φτώχεια. Η Προσχολική Αγωγή αποτελεί λαϊκή ανάγκη και είναι δικαίωμα κάθε παιδιού! Είναι απαράδεκτο για μια υπόθεση που αφορά την κοινωνικοποίηση βρεφών και νηπίων, που συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία και τη φροντίδα που πρέπει να έχουν, να επικρατεί τέτοια κατάσταση. Τα παιδιά έχουν ανάγκη να βρίσκονται στο ίδιο περιβάλλον και μη γυρίζουν κάθε χρόνο από σταθμό σε σταθμό, όπως έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι που τα φροντίζουν να είναι οι ίδιοι και όχι να αλλάζουν κάθε 2, 3 ή 6 μήνες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών. Αποκλειστικά δημόσιους, ασφαλείς και σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση των τροφείων. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.

 

 
Επιστολή του Δημάρχου Χίου για την Αύξηση του Αριθμού των Ωφελουμένων Παιδιών από το ΕΣΠΑ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2016 11:56

Ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξανδρο Χαρίτση, στην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ, Θεόδωρο Γκοτσόπουλο, εκφράζοντας τη λύπη και την αγανάκτηση του για τη μείωση των θέσεων των ωφελουμένων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς στη Χίο κατά 100 παιδιά,  μετά  και την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της ΕΕΤΑΑ για το πρόγραμμα "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής".

 

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ζητάει με την επιστολή του την αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων παιδιών από το πρόγραμμα, προβάλλοντας τη δεινή θέση της Χίου, λόγω των διαφόρων συγκυριών και των προβλημάτων που ταλανίζουν το νησί, ενώ τονίζει την επιτακτική ανάγκη για την ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

 

 
Ευρεία σύσκεψη για το προσφυγικό Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2016 11:53

Κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Χίου και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για άμεση δρομολόγηση αποτελεσματικών λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χίος λόγω του προσφυγικού, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλας, συγκαλεί την Παρασκευή 9/9 ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρχών του νησιού.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς υποχρεώσεις δεσμεύουν τον Υπουργό και καθιστούν την επίσκεψή του στη Χίο αδύνατη τις επόμενες ημέρες.

 

 
Σήμερα Τετάρτη ξεκινάει η μεγάλη γιορτή χορού και πολιτισμού της Χίου Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2016 11:48

Ο Σύλλογος Διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς «Χίοι εν Χορώ» με τη  συνεργασία και την αιγίδα της  Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και την αιγίδα του Δήμου Χίου, ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο χορευτικό γεγονός της χρονιάς. Το «2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο νησί της Μαστίχας».

Οι χορευτές από όλα τα μέρη της Ελλάδας κατέφθασαν στο πανέμορφο νησί της Χίου, σήμερα τα ξημερώματα ενώ οι εθελοντές και οι φίλοι των Χίοι εν Χορώ τους υποδέχθηκαν ζεστά, όπως επιβάλει η νησιώτικη και χιώτικη φιλοξενία. 

Την έναρξη του Φεστιβάλ θα σηματοδοτήσει η «Μεγάλη Χορευτική Παρέλαση» σήμερα Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 με αφετηρία έξω από το φαναράκι στο λιμάνι της Χίου  Σημαιοφόρος της παρέλασης θα είναι ο διακεκριμένος αθλητής Χριστόφορος Μερούσης.  Τα χορευτικά συγκροτήματα θα καταλήξουν στο Θέατρο Καστρομηνά «Μίκης Θεοδωράκης» για να ξεκινήσουν οι ενδιαφέροντες παραστάσεις του Φεστιβάλ στις 21:00. 

Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:

Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2016

 1. 1.Σύλλογος Διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς Χίοι εν Χορώ – Χοροί Χίου
 2. 2.Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου «Άγιος Μηνάς Χίου» - Χοροί Πόντου
 3. 3.Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας – Χοροί Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας
 4. 4.Μορφωτικός Σύλλογος Βαρβασίου Χίου – Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος» - Χοροί Μικράς Ασίας
 5. 1.Σύλλογος Διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς Χίοι εν Χορώ – Χοροί Χίου
 6. 2.Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης – Χοροί Αρκαδίας
 7. 3.Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Οι Φίλοι της Παράδοσης» - Χοροί Μακεδονίας
 8. 4.Σύλλογος Γυναικών Δωρίου Μεσσηνίας «Οι Δωριείς» - Χοροί Μεσσηνίας
 9. 5.Λαογραφικός Όμιλος Χίου «Λέων – Αλάτιος» - Χοροί Δωδεκανήσων

Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016

 

Για την διεξαγωγή των παράλληλων δραστηριοτήτων του φεστιβάλ συνεργάστηκαν οι σύλλογοι: Πολιτιστικός Σύλλογος Κιβωτός του Γένους , Εκπολιτιστικό Σωματείο Καλλιμασιάς ‘’Η πρόοδος’’, Μορφωτικός Σύλλογος Πυργίου  «Γ. Θεοτοκά», Πολιτιστικός Σύλλογος Μεστών, Πολιτιστικός  Σύλλογος  Βολισσού ‘’Ομηρος’’, Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Συκούση, Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάδας, Σύλλογος Ποδηλατών Χίου, Αθλητικός Όμιλος Αιγαίου, Ναυτικός Όμιλος Χίου, Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Χίου

 

Χορηγοί είναι η Hellenic Seaways, Blue Star Ferries

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ και η Alithia Media Group

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.dancechios.gr ή 6976187007 (Μιμίδη Άννα)

 

 
Προς Ένταξη Έργα στο Πρόγραμμα Leader Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2016 12:00

H ETAX, μετά από ενέργειες διαβούλευσης που έκανε με τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και με διάφορους φορείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κατέληξε σε κατηγορίες παρεμβάσεων, με κύριους άξονες:

Ι. Τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων που ζουν στην πόλη της Χίου και σε ΟΛΑ τα χωριά,

ΙΙ. Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της αύξησης της απασχόλησης των κατοίκων και

ΙΙΙ. Την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής με την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Ενδεικτικά, κάποια από τα πιο σημαντικά έργα (με γνώμονα τις παραπάνω κατευθύνσεις) που θα περιληφθούν στο τοπικό πρόγραμμα είναι:

•Η δημιουργία αίθουσας αναμονής επιβατών εξωτερικού, στη θέση της παλιάς ιχθυόσκαλας.

•Η δημιουργία πάρκου άθλησης και ψυχαγωγίας (στα πρότυπα αυτού της Φάρκαινας) στην ευρύτερη περιοχή του Βροντάδου.

•Αποκατάσταση πολιτιστικών και αρχαιολογικών μνημείων.   

•Παρεμβάσεις αναβάθμισης των κολυμβητικών παραλιών του νησιού, αλλά και τουριστικών παραλιακών μετώπων

•Παρεμβάσεις πρόληψης πυρκαγιών με συστήματα πυρανίχνευσης

•Προμήθεια σύγχρονων αυτοκινούμενων οχημάτων καθαριότητας, κατάλληλων για τα χωριά της Χίου.

 

          Τα παραπάνω έργα επιλέχθηκαν μέσα από μια σειρά προτάσεων που κατατέθηκαν στις διαβουλεύσεις που έλαβαν χώρα, με γνώμονα κυρίως την κάλυψη, όσο το δυνατόν περισσότερο, των αναγκών των κατοίκων της περιοχής παρέμβασης, με γνώμονα τους παραπάνω 3 στρατηγικούς στόχους και με δεδομένο των περιορισμένων πόρων.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων και δεν θα ικανοποιηθούν από το τοπικό πρόγραμμα, γίνεται προσπάθεια άμεσης ένταξής του σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αναβάθμιση του υδροθεραπευτηρίου της περιοχής των Αγιασμάτων, του οποίου η ένταξη έχει ήδη δρομολογηθεί σε άλλο πρόγραμμα. 

 

Ο Πρόεδρος

 

Ιάκωβος Αμύγδαλος

 
Ανάρτηση κατάστασης πληρωμής δικαιούχων της δράσης 3.1 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»του Γεωργοπεριβαλλοντικού Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013 για το έτος 2013 Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2016 11:46

Aπό την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας γίνεται γνωστό ότι στον πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας μας (28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη) έχει αναρτηθεί η κατάσταση πληρωμής δικαιούχων της δράσης 3.1 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων » για το έτος 2013.

 Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής έως και τις 13-09-2016. Πληροφορίες: Σοφία Θεοδωρίδου Γεωπόνος της Δ/νσης, τηλ. 2351351256.

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
 
Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη Για την Ημέρα Μνήμης για τους Απολεσθέντες Ναυτικούς Ε.Ν. Πολεμικής Περιόδου 1939-1945 Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2016 11:09

Με ιδιαίτερη συγκίνηση σας καλωσορίζουμε στην Ημέρα Μνήμης για τους Απολεσθέντες Ναυτικούς Εμπορικού Ναυτικού της Πολεμικής Περιόδου 1939-45.  Η ετήσια διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου δεν ανταποκρίνεται μονάχα σε μια αίσθηση Χρέους και Καθήκοντος, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και μια προσπάθεια ενδυνάμωσης της ιστορικής μνήμης για όλους μας. Συνδιοργανώνουμε μάλιστα αυτή την εκδήλωση με την Ένωση Βρονταδουσίων Αττικής, το Ναυτικό Μουσείο Χίου και το σύνολο των Ναυτικών σωματείων του νησιού μας αναγνωρίζοντας στην πράξη την βαρύτητα και την εμβέλεια της Ημέρας αυτής.

Από τις 9 Δεκεμβρίου της προηγούμενης χρονιάς, με επιστολή μου στον κ. Υπουργό Ναυτιλίας πρότεινα  να καθιερωθεί η 1η Σεπτεμβρίου ως Πανελλήνια Ημέρα Μνήμης της θυσίας των Ελλήνων Ναυτικών. Δυστυχώς έως σήμερα δεν έχουμε λάβει απάντηση στο εύλογο αίτημά μας. Θα συνεχίζουμε όμως την προσπάθεια σε συνεργασία με ολόκληρη τη ναυτική οικογένεια, επειδή θεωρούμε ότι η θυσία αυτή πρέπει να μην ξεχαστεί και να τιμάται σε ολόκληρη την πατρίδα μας όπως της αξίζει.

Σε μια σκοτεινή περίοδο, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το Ελληνικό Εμπορικό Ναυτικό, είχε τη δική του ουσιαστική συμβολή στην πολεμική προσπάθεια των Συμμάχων για τη συντριβή του Ναζισμού και του Φασισμού.  Ο εμπορικός στόλος ήταν ο αιμοδότης της πολεμικής προσπάθειας, μεταφέροντας τα απαραίτητα, εξοπλισμό, πολεμοφόδια, καύσιμα για τη συνέχισή της. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο μπήκε στο στόχαστρο του εχθρού.

Την ίδια εποχή που ο ελληνικός λαός ζούσε την εποποιία του Αλβανικού Μετώπου, το δράμα της Κατοχής και το μεγαλείο της Εθνικής Αντίστασης, οι Έλληνες ναυτικοί πιστοί στο καθήκον, έδιναν τον δικό τους αγώνα, στους αφιλόξενους ωκεανούς ολόκληρου του πλανήτη. Αντιμέτωποι, όχι μόνο με τα στοιχεία της φύσης,  με δυσκολίες και στερήσεις, αλλά και με τη λυσσασμένη προσπάθεια του εχθρού να ανακόψει τον εφοδιασμό των Συμμάχων, βυθίζοντας τα ελληνικά πλοία.

«Αγέλες Λύκων» αποκαλούσαν οι Σύμμαχοι τα υποβρύχια του Άξονα  και τα Ελληνικά πλοία ήταν διαρκώς στο στόχαστρό τους. Ειδικά στη λεγόμενη Μάχη του Ατλαντικού, καθοριστικού χαρακτήρα για την ευρύτερη πολεμική προσπάθεια, η ελληνική ναυτοσύνη έγραψε σελίδες απαράμιλλου ηρωισμού.

Κατά την διάρκεια του πολέμου ο αριθμός των ελληνικών απωλειών ανήλθε στα 486 πλοία, συνολικού τονάζ 1.400.000 περίπου ΚΟΧ, τα οποία αντιπροσώπευαν το 72 τοις εκατό του συνολικού δυναμικού της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας. Τα μισά περίπου από τα πλοία αυτά απωλέσθηκαν κατά τα δύο πρώτα έτη του πολέμου. Οι απώλειες του ελληνικού εμπορικού στόλου ήταν αναλογικά οι υψηλότερες από κάθε άλλο εμπόλεμο έθνος, συγκριτικά υψηλότερες ακόμη και από τις απώλειες του βρετανικού εμπορικού ναυτικού.

Από τους 19.000 ναυτεργάτες των ελληνικών πληρωμάτων, οι οποίοι εργάζονταν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, 4.000 περίπου έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια του πολέμου, κυρίως λόγω των βυθίσεων από τορπιλισμούς. Από αυτούς που κατάφεραν να επιζήσουν 2.500 επέστρεψαν ως ανάπηροι, ενώ άλλοι 200 επέστρεψαν με βαριές και ανεπανόρθωτες ψυχικές βλάβες, λόγω των βάναυσων εμπειριών που έζησαν ως ναυαγοί ή ως αιχμάλωτοι.

 

Σ’ αυτό το προσκλητήριο, η ναυτομάνα Χίος δεν θα μπορούσε να λείψει. Εκατοντάδες συμπατριώτες μας, αξιωματικοί και πληρώματα στα εμπορικά πλοία, έδωσαν με αυταπάρνηση τον δικό τους σκληρό αγώνα. Και πλήρωσαν βαρύ το φόρο του αίματος. Είναι δεκάδες οι χιώτικες οικογένειες που έδωσαν τα παιδιά τους στον αγώνα για την Ελευθερία, που έχασαν τους αγαπημένους τους, θύματα πολέμου, στα αφρισμένα κύματα.

Απέναντι σ’ αυτή τη Θυσία, εμείς στεκόμαστε σήμερα με ταπεινότητα και σεβασμό. Αποτίουμε τον απαιτούμενο Φόρο Τιμής, στους απολεσθέντες συμπατριώτες μας ναυτικούς, σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι στο μεγαλείο του Αγώνα τους.

Ας είναι Αιωνία η Μνήμη Τους.   

Σας ευχαριστώ 

 
«Λάθρα;» Συμπεριφορές & Ανθρώπινα Δικαιώματα Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2016 10:23

«Κάθε χρήση της γλώσσας στο δημόσιο λόγο συνιστά ιδεολογική επιλογή με προφανείς σκοπιμότητες. Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να το κρύψουν πίσω από δήθεν “αθώες” γλωσσικές αναλύσεις. Για εμάς το “λαθρομετανάστης” δεν είναι ζήτημα politicallycorrect τοποθέτησης. Η χρήση του όρου υποδηλώνει ότι, “αφού αυτοί είναι παράνομοι, δικαιούμαστε να τους μεταχειριζόμαστε όπως «γουστάρουμε» εμείς – να τους εγκλείουμε σε στρατόπεδα, να τους απελαύνουμε, να τους φερόμαστε όπως στα ζώα.”

Δεν δεχόμαστε πως η ανθρώπινη μετανάστευση (πολλώ μάλλον, όταν σχετίζεται με αναγκαστική προσφυγοποίηση λόγω επιβίωσης) είναι φαινόμενο που πρέπει να εμπίπτει σε νόμους που την εμποδίζουν και την καταστέλλουν, μόνο και μόνο επειδή έτσι αποφάσισε η “πολιτισμένη Ευρώπη”. Γι” αυτό και προκαλεί θυμηδία η δήθεν καλοπροαίρετη προσπάθειά να συσχετιστεί το “λαθρομετανάστης” με το “λαθρέμπορος” ή το “λαθροθήρας”, δραστηριότητες που όντως πρέπει να παρεμποδίζονται από κάθε ευνομούμενο κράτος. Ιδιαίτερα σήμερα που η χρήση του συγκεκριμένου όρου δηλώνει και σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό.

Η ρητορική του μίσους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην τυφλή βία.

Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει σαφώς ότι το κύμα των προσφύγων που κατακλύζει σήμερα Ελλάδα και Ευρώπη προέρχεται από χώρες με πολέμους, εμφύλιες συρράξεις, καθεστώτα με απηνείς πολιτικές διώξεις (Ιράκ, Αφγανιστάν κ.λπ.), όλοι τους αρκούντως σοβαροί λόγοι για να τεθεί θέμα ζωής και θανάτου. Όχι μόνο οι Σύριοι, επειδή έτσι εξυπηρετεί τις πολιτικές αποτροπής.

Το κύμα αλληλεγγύης που πέρασε και από την Χίο μετά το περσυνό καλοκαίρι ανέδειξε τα ψυχικά αποθέματα μιας κοινωνίας που ενώ δοκιμάζεται χρόνια τώρα από την οικονομική κρίση, διαθέτει αντιστάσεις και αλληλεγγύη. Η αντιμετώπιση στη συνέχεια των προσφύγων ως μιάσματα και της πράξης της αλληλεγγύης ως πρόβλημα ταυτίζεται με την στροφή της ευρωπαϊκής πολιτικής απέναντι στο ζήτημα. Ήταν αναγκαία η μεταβολή του πρόσφυγα σε εχθρό και του αλληλέγγυου σε ύποπτο για να μπορέσει να υλοποιηθεί η συμφωνία επιστροφών μεταξύ Ε.Ε. – Τουρκίας μετά από το κλείσιμο των συνόρων προς την βόρεια Ευρώπη.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει περισσότεροι από τρεις χιλιάδες εγκλωβισμένοι άνθρωποι στο νησί και μάλιστα στην καρδιά της πόλης, που εξαθλιώνονται κατ΄ επιλογήν των πολιτικών μέρα με την μέρα και μετατρέπονται σε σκιά του εαυτού τους. «Καλύτερα να πεθάνω στην Συρία και να λέω στα παιδιά μου πώς μας φέρθηκε η Ευρώπη» το ακούς όλο και πιο συχνά κι αν δεν προσβληθείς, θα καταλάβεις ότι μπήκε το λιθαράκι για το μίσος στην ψυχή τους.

Ουδείς αμφισβητεί την κόπωση της τοπικής κοινωνίας από τη διαιώνιση της κατάστασης και την πολλαπλότητα των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την μέχρι σήμερα διαχείριση του ζητήματος στο σύνολο του. Η μικροπαραβατικότητα των προσφύγων δείχνει να αυξάνεται μαζί με την αντίστοιχη των ντόπιων που αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Νοικοκυρές διώχνουν παιδιά και μανάδες από την παραλία «τους», γιατί θα κολλήσουν αρρώστιες ή γιατί την βρωμίζουν, άγνωστοι επιτίθενται με σπρέι πιπεριού έξω από τους καταυλισμούς στους πρόσφυγες, νταήδες επιτίθενται τη νύχτα στην κουζίνα Ισπανών εθελοντών που ταΐζει 1300 άτομα την ημέρα, άτομα με δημόσια εξουσία ασκούν προβοκατόρικη κριτική σε όποιον θεωρούν ως αιτία των δεινών. Κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνεται ότι σημαντικό μέρος της κοινωνίας έχει σταθεί απέναντι στο ζήτημα.

Όμως, υπάρχει νοήμων άνθρωπος που δε θα αντιληφθεί ότι, αν συμπεριφερθείς στον άλλον σα να είναι ζώο και τον… φυλακίσεις επ” αόριστον με μόνη κατηγορία την ιδιότητά του ως πρόσφυγα, αυξάνεις και τα κρούσματα παραβατικότητας στα οποία θα υποπέσει προσπαθώντας να επιβιώσει; Τι θα κάναμε εμείς στη θέση τους, άραγε;

Όσοι εντάξαμε τη φωνή μας στα κινήματα της αλληλεγγύης προς τους ντόπιους και τους ξένους , θεωρήσαμε ότι πολύ απλά είναι και αυτοί… άνθρωποι όπως όλοι μας, προσδιορισμός που οι ηγεσίες Ελλάδας κι Ευρώπης επιμένουν να τους τον αρνούνται, αφαιρώντας τους και τα πλέον στοιχειώδη δικαιώματα.

Το στοίχημα για όλους μας είναι ακριβώς αυτό, να παραμείνουμε βαθύτατα ανθρώπινοι και σκεπτόμενοι όσο οι συνθήκες δυσκολεύουν, αξιώνοντας αξιοπρεπείς λύσεις που τιμούν πρώτα από όλα εμάς ως πολίτες αυτού του τόπου».

 
Έργα Εσωτερικής Οδοποιίας στη Δημοτική Ενότητα Μαστιχοχωρίων Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2016 11:22

 

Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία για τα έργα για την εσωτερική οδοποιία στη Δημοτική Ενότητα Μαστιχοχωρίων από τον Δήμο Χίου, συνολικού προϋπολογισμού 45.000 ευρώ.

 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έργα βελτίωσης και αποκατάστασης σε δημοτικούς δρόμους του εσωτερικού οδικού δικτύου, προκειμένου να είναι ασφαλείς και να επεκταθεί το μήκος του τελικού εσωτερικού δικτύου.

 

Το έργο θα λάβει χώρα στη Δημοτική Ενότητα Μαστιχοχωρίων, και συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες Ολύμπων, Μεστών, Ελάτας, Βέσσας, Πατρικών, Καλαμωτής, Πυργίου και Λιθίου.

 

Ο Δήμος Χίου, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και μετά από συνεχείς διαγωνισμούς για την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής έκπτωσης από τους εργολάβους, κατάφερε να πετύχει έκπτωση 42% στο σύνολο του έργου, με όλες τις προτάσεις να ξεπερνούν το 35%, όταν στους παλαιότερους διαγωνισμούς τα αντίστοιχα ποσά των εκπτώσεων δεν ξεπερνούσαν το 7%.


Έτσι, τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν θα αξιοποιηθούν σε άλλες εξίσου απαραίτητες ενέργειες και τομείς με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του νησιού μας.    

 
ΕΚ Χίου – ΓΣΕΕ: «Άμα έχεις τέτοιους φίλους…» Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2016 11:18

Κανείς εργάτης, άνεργος, αυτοαπασχολούμενος να μην τσιμπήσει στα καλέσματα υποταγής του Γραμματέα της ΓΣΕΕ (που δόθηκαν σε συνέντευξη τύπου με αφορμή ιδιωτική του επίσκεψη) και της ηγεσίας του ΕΚ Χίου.

Καμιά αποδοχή των αντεργατικών νόμων που κατάργησαν Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα, κατακρεούργησαν μισθούς και μεροκάματα.

Το παιχνίδι είναι στημένο εις βάρος των εργαζόμενων.

Η συνολική αλλά και πρόσφατη πείρα, δείχνει πως όλοι οι νόμοι αλλά και τα πρόσφατα μνημόνια που τσακίζουν τις ζωές χιλιάδων εργατικών-λαικών οικογενειών είναι οι απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Και αυτά θα τρέξει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, με το στημένο παιχνίδι των κοινωνικών διαλόγων στο οποίο η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όχι απλά κάνει πλάτη, αλλά βάζει και την υπογραφή της φαρδιά-πλατιά.

Τι μας είπαν στη συνέντευξή τους στη Χίο;

Αφού θυμήθηκαν τάχα τους αγώνες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, από τους οποίους μονίμως απουσιάζουν, κάλεσαν σε στήριξη της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με το ΔΝΤ! («ελπίζουμε η κυβέρνηση να διαπραγματευθεί  σωστά τα συμφέροντα μας στις επαφές με την τρόικα. Δεν αισιοδοξούμε αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων ευκαιριών» - Νίκος Κιουτσούκης ΓΓ της ΓΣΕΕ).

Καθησύχασε επί της ουσίας ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ τους εργαζόμενους λέγοντας «όταν έρθει η ώρα του ταμείου, η Κυβέρνηση και όχι μόνο θα δουν ότι από τους εργαζόμενους πια δεν έχουν να πάρουν τίποτα.»

Τέλος, ο κ. Λίνας πρότεινε για την αντιμετώπιση της ανεργίας τη διοργάνωση σεμιναρίων επιμόρφωσης από την ΓΣΕΕ για την ένταξη των ανέργων σε αντίστοιχα προγράμματα. Φτάνει πια η κοροϊδία! Τα προγράμματα διαιώνισης και ανακύκλωση της ανεργίας δεν εκφράζουν τις σύγχρονες ανάγκες μας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Δεν είναι ούτε ασπιρίνη στη σημερινή κατάσταση. Το σύστημα γεννά και αναπαράγει την ανεργία, καταστρέφει την εργατική δύναμη, ακόμα περισσότερο σε συνθήκες κρίσης για να ανακάμψουν τα κέρδη.

Επανέλαβαν επί της ουσίας ό, τι και η κυβέρνηση, αλλά και η ΓΣΕΕ, προσπαθώντας να πείσουν τους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση παλεύει για τα δικαιώματά τους απέναντι στους "κακούς δανειστές", από τη μια και από την άλλη ότι είναι «εντολοδόχος» τους. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να την αθωώσουν και να δώσουν άλλοθι στην πολιτική της.

Το ΔΝΤ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ, οι εταίροι της κυβέρνησης δηλαδή, δεν έδιναν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για την ψήφιση των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων; Γιατί κρύβουν ότι όλοι τους τσακώνονται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου που περνάνε μέσα από το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων; Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να στοιχηθούν πίσω από τη μία ή την άλλη πλευρά, πρέπει να οργανώσουν αυτοτελώς τον αγώνα τους για τη σύγκρουση και την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Διαπραγμάτευση πράγματι έκανε η κυβέρνηση αλλά για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. Αλήθεια, ποιος νόμος, ποιο μέτρο απ’όσα πήρε δεν συμφέρει το ελληνικό κεφάλαιο και πήρε «με το ζόρι» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Οι ομαδικές απολύσεις, το λοκ άουτ στις απεργίες, η φορολογία, οι κατασχέσεις των τραπεζών, η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας που φέρνουν, οι φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές και βιομήχανους, τα 586 ευρώ μικτά κατώτερος μισθός και τόσα άλλα;

Κουβέντα δεν έβγαλαν οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, του ΕΚ και του Σωματείου Οικοδόμων για το ποιος ευθύνεται, για την καπιταλιστική κρίση, για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων, το ασφαλιστικό, τις συντάξεις, το ΕΚΑΣ, τον ΕΝΦΙΑ. Όλοι τους κόπτονται για την καπιταλιστική ανάπτυξη και καλούν και τους εργαζόμενους να ταχθούν σε αυτό το στόχο δηλαδή στη σφαγή τους.

Τέτοιους εκπροσώπους των εργαζομένων  "έχουν την τιμή να φιλοξενούν" όπως επανειλημμένα τόνιζαν οι του ΕΚ στησυνέντευξη.

Θυμίζουμε ότι η ΓΣΕΕ μόλις πριν ένα μήνα έσπευσε να στηρίξει τις αξιώσεις του ΣΕΒ(!), για τις οποίες όχι απλά δεν έβγαλε κουβέντα αλλά στα πλαίσια της «εθνικής» γραμμής έτρεξε να συμφωνήσει με τους Βιομήχανους, αρκεί να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, και κάλεσε την κυβέρνηση να γίνει αρωγός ώστε να προχωρήσει η συμφωνία.  

Αυτή είναι η ηγεσία του ΕΚ και οι φιέστες που στήνουν με τα πρωτοπαλίκαρα της ΓΣΕΕ ζητώντας τους και βοήθεια!

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεχάσουν πως οι ηγεσίες αυτές χρόνια τώρα στη Χίο λάμπουν δια της απουσίας τους και δια της απεργοσπασίας τους από τους ταξικούς αγώνες. Από την οργάνωση των απεργιών, την καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και όσων την υπηρετούν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στους εργατοπατέρες, στον εργοδοτικά και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ηγεσίας του ΕΚ και να κάνουν το βήμα αλλάζοντας τους συσχετισμούς, στηρίζοντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σε πορεία σύγκρουσης με αυτή την πολιτική και υπεράσπισης των συμφερόντων τους.

Χίος 31/8/2016
.

 

 
Περισσότερα Άρθρα...
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2017 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 21 επισκέπτες συνδεδεμένους