Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΚαιρόςΤα συλλαλητήρια των νεο-''Μακεδονομάχων'' πυροκροτητής νεοσυντηρητικής αναδιάταξης του πολιτικού και κομματικού χάρτη Τα συλλαλητήρια που γίνονται με αφορμή το Μακεδονικό, δε σχετίζονται με τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα κι ανάγκες. Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018 19:17

Αυτοί που πάνε, μπορεί να μην είναι όλοι ακροδεξιοί, εθνικιστές, μεγαλοϊδεάτες και φασίστες, αλλά η συμμετοχή σ’ αυτόν

το συρφετό βοηθάει, ξεπλένει και αναβαθμίζει τους προαναφερθέντες και μόνο.

Γιατί όλοι αυτοί είναι που δίνουν το στίγμα, τον τόνο και το χρώμα εκεί. Με τις ομιλίες, το περιεχόμενό τους και την πολιτική τους

ταυτότητα συνολικά. Στην Θεσ/νίκη για παράδειγμα, που ήταν και το πολυπληθέστερο, παρόντες ήταν όλοι οι βορειοελλαδίτες βουλευτές της ΝΔ και μαζί φυσικά το μπλοκ με βουλευτές της νεοναζιστικής Χ.Α.


Οι κύκλοι που σχεδιάζουν και οργανώνουν τα συλλαλητήρια αυτά, στοχεύουν σ' ένα εμπόριο εθνικοφροσύνης, πατριδοκαπηλίας

και ψηφοθηρίας πάνω στα αισθήματα ενός κόσμου που αγωνιά και ανησυχεί. Επιδιώκουν την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού

και του σημερινού κομματικού χάρτη σε νεοσυντηρητική κατεύθυνση.

Στην αναζωπύρωση και στην δημιουργία ενός ρεύματος μιας νέας εθνικοφροσύνης που θα διαπερνά οριζόντια όλον τον κοινωνικό

ιστό. Παραμερίζοντας επικίνδυνους εκατέρωθεν αλυτρωτισμούς, αντιεπιστημονικές οικειοποιήσεις της ιστορίας και διασφαλίζοντας σχέσεις συνεργασίας και καλής γειτονίας λέμε όχι στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία απ' όπου και αν προέρχονται.

Όχι στο δηλητήριο του φασισμού στην κάθε του μορφή που εξαπλώνεται στην χώρα.

Και στη Χίο ιδιαιτέρως αυτές τις μέρες με την επίσκεψη των βουλευτών της Χ.Α και την προγραμματισμένη συγκέντρωση-πρόκληση της νεοναζιστικής οργάνωσης στο νησί.

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία στη Χίο

 
ΠΣΑμεΑ Σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης Ατόμων με Αναπηρία Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017 14:06

 Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ενημερώνει τα μέλη του ότι οι κάρτες μέλους, χρώματος λευκού, που δίνει ο Σύλλογος κατά την εγγραφή, δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως «Δελτία Στάθμευσης Α.μεΑ.».

Τα δελτία στάθμευσης Α.μεΑ. δίνονται από το γραφείο συγκοινωνιών Χίου για όλα τα αυτοκίνητα τα οποία έχουν ταξινομηθεί ως αναπηρικά.

Δελτίο στάθμευσης δίνεται επίσης  σε πολίτες οι οποίοι κατέστησαν Άτομα με Αναπηρία μετά την απόκτηση του Ι.Χ αυτοκινήτου, εφόσον προσκομίσουν στην Υπηρεσία Συγκοινωνιών έγγραφο Πιστοποίησης Αναπηρίας, καθώς και βεβαίωση από την Γραμματεία των ΚΕΠΑ, με τα οποία να επιβεβαιώνεται ότι η πάθηση τους ανήκει στις δικαιούχες παθήσεις των διατάξεων του άρθρου 16 του ν.1798/88, όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το άρθρο 23 του ν.1882/90 και έχουν στην πλήρη κυριότητά τους Ι.Χ. αυτοκίνητο (το οποίο όμως δεν είναι αναπηρικό).

Στην περίπτωση ανήλικων ή υπό συμπαράσταση Ατόμων με Αναπηρία, τότε Δελτίο Στάθμευσης δικαιούνται οι Γονείς και οι δικαστικοί συμπαραστάτες ανηλίκων-ενηλίκων ΑμεΑ, εφόσον προσκομίσουν στην Υπηρεσία έγγραφο Πιστοποίησης Αναπηρίας, καθώς και βεβαίωση από την Γραμματεία των ΚΕΠΑ, με τα οποία να επιβεβαιώνεται ότι η πάθηση των ανήλικων-ενηλίκων Αμεα ανήκει στις δικαιούχες παθήσεις των διατάξεων του άρθρου 16 του ν.1798/88, όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το άρθρο 23 του ν.1882/90, τότε το Δελτίο Στάθμευσης εκδίδεται στο όνομα του Αμεα με ορισμό ως οδηγών του Ι.Χ. αυτοκινήτου (αναπηρικού ή μη) των γονέων και στην περίπτωση δικαστικής συμπαράστασης τον ορισμό του δικαστικού συμπαραστάτη ως οδηγού.

Παρακαλούνται τα μέλη του Π.Σ.Α.μεΑ. να μην χρησιμοποιούν την κάρτα – μέλους, για να σταθμεύουν σε θέσεις στάθμευσης Α.μεΑ., διότι η Τροχαία Χίου θα βεβαιώνει την παράβαση και θα δίνει κλίση, η οποία εκτός του υψηλού προστίμου, οδηγεί σε αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος.

Ευχαριστούμε πολύ την Τροχαία Χίου για την ενημέρωση.

 

Ευχόμαστε σε όλους Καλές Γιορτές!

 

Το Δ.Σ.

 
ΚΑΛΕΣΜΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΕΣ την Πέμπτη 10.30 π.μ. στην είσοδο Απλωταριάς Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 14:38

Εργαζόμενη, Άνεργη, Νέα Μητέρα, Συνταξιούχε

 

          Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου σε καλεί στον αγώνα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας! Στο νέο χτύπημα της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας απαντάμε με τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 14 Δεκέμβρη, στην είσοδο της Απλωταριάς!

          Επιστρέφουμε ως “απαράδεκτες” τις προκλητικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τελειώνουν... Η διαρκής αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης με τα μνημόνια και τις απανωτές “αξιολογήσεις” δεν έχει τέλος.

 

 • Ø Παγιώνει και βαθαίνει την εργασιακή ζούγκλα με την μερική απασχόληση και τους πετσοκομμένους μισθούς διαιωνίζοντας τους προηγούμενους νόμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εμείς οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου πρέπει να τα βγάλουμε πέρα με τους κατώτατους και “υποκατώτατους” μισθούς, με τα ψίχουλα που δε φτάνουν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.
 • Ø Οι υπέρογκοι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές οδηγούν τις αυταπασχολούμενες με τα μικρομάγαζα να ζούμε με το καθημερινό βραχνά της επιβίωσης.
 • Ø Σφίγγει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός γύρω από τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών που οι τράπεζες τα βγάζουν στο σφυρί  για να γίνουν πιο ισχυρές στην κούρσα του ανταγωνισμού.
 • Ø Βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφιστεί περιμένουν στην “ουρά” για την εφαρμογή τους, όπως οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, η νέα εκτόξευση φόρων, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για να εξουδετερώσουν τα κοράκια τη λαϊκή αντίδραση.
 • Ø Με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 ετοιμάζονται να κόψουν κι άλλο την κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία, Πρόνοια, σε κάθε κοινωνική υπηρεσία για τη φροντίδα της οικογένειας.

 

Δίπλα σ’ όλα αυτά έρχεται το νέο τσεκούρι της 3ης “αξιολόγησης” με νέες ιδιωτικοποιήσεις, με νέους “κόφτες” στην υγεία και  στα κοινωνικά επιδόματα.

          Καμιά μας να μην πέσει στη “φάκα” της κυβέρνησης για τα οικογενειακά επιδόματα. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση κόβει τα επιδόματα από χιλιάδες λαϊκές οικογένειες για να δώσει ορισμένα “ψίχουλα” στις πιο εξαθλιωμένες. Αυτά δε φτάνουν ούτε για το κολατσιό των παιδιών στα σχολεία.

            Η νέα συμφωνία με τα μέτρα-καταπέλτη αποτελούν ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των θυσιών  που μας καλεί η κυβέρνηση να κάνουμε εμείς οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην πόλη και στην ύπαιθρο.

Η υποκριτική ευαισθησία της κυβέρνησης για τη βία κατά των γυναικών αποκαλύφθηκε όταν χτυπήθηκε η κινητοποίηση για το δικαίωμα των απλήρωτων και απολυμένων γυναικών στα Market In στα Γιάννενα. Όταν χτύπησαν τους εστιακούς φοιτητές και φοιτήτριες που διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στη σίτιση.

          Στα μουλωχτά προσπάθησε η κυβέρνηση να φέρει το χτύπημα της συλλογικής δράσης των εργαζομένων. Ετοιμάζεται να βάλει ταφόπλακα στο δικαίωμά μας στην απεργία, που είναι “όπλο” μας για να διεκδικήσουμε τα εργασιακά, κοινωνικά μας δικαιώματα.

            Για αυτό δέχονται τα συγχαρητήρια από τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλεμπόρους και μεγαλοξενοδόχους, αυτούς που:

û  Θεωρούν κόστος τη μητρότητα, το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

û  Μας ξεζουμίζουν με τα σπαστά ωράρια, τη μερική απασχόληση, τα ολιγόμηνα προγράμματα απασχόλησης, την εργασία με μπλοκάκι, την εντατικοποίηση της δουλειάς για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

û  Μας θέλουν απομονωμένες, φοβισμένες, απογοητευμένες και καθημερινά βάζουν εμπόδια στη συμμετοχή μας στην κοινωνική, συνδικαλιστική δράση.

 

Εργαζόμενη, Άνεργη, Νέα Μητέρα, Συνταξιούχε,

            Κυβέρνηση, ΕΕ μας καλούν να θυσιάσουμε τις δικές μας ζωές στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

            Εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη συλλογική αγωνιστική μας δράση για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις.

 

Έχουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα!

 

ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

 

Διεκδικούμε :

 • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
 • Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων
 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Οι Κυριακές είναι για μας και τις οικογένειές μας.
 • Κανένα εμπόδιο στην προκήρυξη απεργιών, στην ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, στις εργατικές διεκδικήσεις
 • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα
 • 5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ.
 • Κοινωνική προστασία της μητρότητας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία για όλους και όλες
 • Απαγόρευση των πλειστηριασμών για τις λαϊκές οικογένειες. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. 

 

      Συμμετέχουμε μαχητικά στην πανελλαδική απεργία της 14ης Δεκέμβρη! 

 

 
ΚΑΛΕΣΜΑ στην Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 14/12/2017 Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 14:09

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου στηρίζει την Πανελλαδική Απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 14/12/17. 

Καλεί τους φορείς – μέλη της να συμμετάσχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις και να στείλουν το μήνυμα για τα άτομα με αναπηρία, τις

οικογένειές μας και τους χρόνια πάσχοντες ότι «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ».

Τα σκληρά μέτρα λιτότητας συνεχίζονται και με το νέο προϋπολογισμό, ο οποίος έχει στόχο την αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ η 3η

αξιολόγηση περιλαμβάνει νέες περικοπές σε μισθούς – συντάξεις και επιδόματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για περιφερειακη ομοσπονδια αμεα ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Παλεύουμε και διεκδικούμε:


 Δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης των ΑμεΑ. 


 Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ στις οικογένειες των ΑμεΑ. 


 Καμία πληρωμή από τις οικογένειες, τους ανάπηρους, τους χρονίως πάσχοντες για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνικά

βοηθήματα. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να τα καλύψει από τον κρατικό προϋπολογισμό.


 Παλεύουμε ως ελάχιστο για την επαναφορά μισθών, συντάξεων και επιδομάτων στα προ των περικοπών επίπεδα.


 Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους στην πρόνοια και την ειδική αγωγή. Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. 


ΌΧΙ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕ.Π.Α.

To Δ.Σ.
Της Π.Ο.Α.μεΑ. Β.Α.


 
Λειτουργία περιπτέρου Παγχιακού Συλλόγου Α.μεΑ. στην Πλατεία Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2017 21:01

Χριστουγεννιάτικα δώρα και όχι μόνο έφτιαξαν με πολύ μεράκι και αγάπη τα παιδιά με αναπηρία του «Εργαστηρίου», που λειτουργεί στον

Παγχιακό Σύλλογο Α.μεΑ.

Είμαστε σίγουροι ότι ένα από αυτά είναι αυτό που αναζητάτε, για να χαρίσετε στον εαυτό σας ή στους αγαπημένους σας, τις χαρούμενες και Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων που έρχονται!

Σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε!!

Σας περιμένουμε να μας γνωρίσετε!!


Το περίπτερο λειτουργεί σύμφωνα με το ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Χίου.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα

Χριστούγεννα Και Καλή Χρονιά

παιδιά του Εργαστηρίου, οι εκπαιδεύτριες 

και το Δ.Σ.του Π.Σ.Α.μεΑ.

 
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ Lyrica (Πρεγκαμπαλίνη) ΣΤΗ ΒΙΑΛ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 13:44

Σε απάντηση δημοσιεύματος του astraparis.gr  για το Κ.Υ.Τ (Κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης) της ΒΙΑΛ ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου διευκρινίζει :


 • Οι άθλιες συνθήκες στο Κ.Υ.Τ (Κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης) της ΒΙΑΛ είναι δυστυχώς κάτι δεδομένο.
 • Οι συνθήκες διαβίωσης αυτές έχουν κατά γενική ομολογία επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των προσφύγων-μεταναστών
 • Το μεγαλύτερο ποσοστό δεν παρουσιάζει μείζονα ψυχοπαθολογία αλλά δικαιολογημένες  αντιδράσεις λόγω κοινωνικών προβλημάτων και γεωγραφικού περιορισμού.
 • Το Lyrica (Πρεγκαμπαλίνη) αποτελεί ένα φάρμακο ευρέως συνταγογραφούμενο από ιατρούς πολλών ειδικοτήτων και δεν εντάσσεται στον Ν. 1729/87 περί ναρκωτικών ουσιών, επομένως η προμήθειά του μπορεί να γίνει χωρίς τους αντίστοιχους περιορισμούς.
 • Η σωστή λήψη της φαρμακευτικής αγωγής που έχει συσταθεί στον εκάστοτε ασθενή δεν αποτελεί ευθύνη του ιατρού που την συνέστησε και συνταγογράφησε.
 • Η εκπαίδευση των ψυχολόγων δεν περιλαμβάνει την φαρμακολογία, επομένως δεν δύνανται να συνταγογραφήσουν και να παρέμβουν σε θεραπείες που έχουν συσταθεί από ιατρούς.

 Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου

 
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ: ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΓΙΟΙ ΕΝ ΚΑΜΥΝΩ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 13:57

Ο Διοικητής και το Προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Χίου,

σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας,

τον εορτασμό των «ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ»

Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, στις 10.00 π.μ. την Κυριακή 17

Δεκεμβρίου 2017 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, όπου θα τελεστή

επίσημη Δοξολογία και μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Πυροσβεστών.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για οι τρεις παίδες εν καμίνω

   

Με τιμή

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

ΑΝΤΙΠΥΡΑΡΧΟΣ

 
Τα πρωτοσέλιδα του Αθηναϊκού Τύπου Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 15 Αύγουστος 2010 19:05

http://www.gazzetta.gr/protoselida/politikes-efimerides

 
Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία στη Χίο:Στο ίδιο έργο θεατές με 24ωρες απεργιακές τουφεκιές… Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Δεκέμβριος 2017 12:36

Ούτε ο συμβιβασμένος/υποταγμένος κατεστημένος συνδικαλισμός των ΓΣΕE-ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΒΕ από τη μια, αλλά ούτε κι εκείνος της κομματικής

γραφειοκρατίας της μη σύγκρουσης, ρήξης από την άλλη, θέλουν και μπορούν. Είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, του ίδιου συστημισμού, που

οδήγησε στην σημερινή χρεοκοπία συνολικά το σημερινό εργατικό κίνημα. Με τα ίδια εφόδια, στρατηγική, τακτική καιηγεσία μην περιμένουμε

διαφορετικά αποτελέσματα.

Αν δεν υπάρξει αναβάθμιση και κλιμάκωση στις μορφές πάλης και στο περιεχόμενο/πλαίσιο των αγώνων ,που θα υπερβαίνει την υπάρχουσα λογική

και γραμμή του συμβιβασμού, της συναίνεσης και της υποταγής της ηγεσίας και της γραφειοκρατίας των κομμάτων που ελέγχουν το σημερινό

συνδικαλιστικό κίνημα ,θα εγγράφονται διαρκώς ήττες.(χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ως τώρα αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά το νησιωτικό Φ.Π.Α.)

Δεν υποχωρούμε, δεν υποκύπτουμε, δεν γινόμαστε συμμέτοχοι σε σχεδιασμούς κέντρων που αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς. Γίνεται αναγκαία,

όσο ποτέ, η συγκρότηση ενός άλλου μαζικού πόλου/χώρου μαχητικής αντίστασης και διεκδίκησης. Ανεξάρτητου, ταξικού, ριζοσπαστικού και

νικηφόρου.

Χίος,8/12/2017

 
ΚΑΛΕΣΜΑ στην Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 14/12/2017 Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2017 08:23

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου στηρίζει την Πανελλαδική Απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 14/12/17.

Καλεί τους φορείς – μέλη της να συμμετάσχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις και να στείλουν το μήνυμα για τα άτομα με αναπηρία, τις οικογένειές μας και τους χρόνια πάσχοντες ότι «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ».

Τα σκληρά μέτρα λιτότητας συνεχίζονται και με το νέο προϋπολογισμό, ο οποίος έχει στόχο την αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ η 3η αξιολόγηση περιλαμβάνει νέες περικοπές σε μισθούς – συντάξεις και επιδόματα.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:


 • Δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης των ΑμεΑ.
 • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ στις οικογένειες των ΑμεΑ.
 • Καμία πληρωμή από τις οικογένειες, τους ανάπηρους, τους χρονίως πάσχοντες για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνικά βοηθήματα. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να τα καλύψει από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Παλεύουμε ως ελάχιστο για την επαναφορά μισθών, συντάξεων και επιδομάτων στα προ των περικοπών επίπεδα.
 • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους στην πρόνοια και την ειδική αγωγή. Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
 • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ.

To Δ.Σ.

Της Π.Ο.Α.μεΑ. Β.Α.

 
Όταν στην πέφτουν οι τζουτζέδες* του συστήματος... Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 18:00

Ορισμένα πράγματα φαίνονται και μιλάνε από μόνα τους. Για την αξία την καλλιτεχνική (και συνολικά ως ανθρώπου) δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο απ' αυτό που βλέπω κι ότι είναι απ' τις πολύ μεγάλες ερμηνεύτριες του τραγουδιού, που θα αφήσει εποχή.

Εκείνο όμως που μπεγιέντισα πιο πολύ στην Νατάσσα Μποφίλιου αυτές τις μέρες (όπως και το 2012 με όσα φώναξε με δύναμη για το νεοναζισμό, όταν άλλοι πολλοί σιωπούσαν και κιότευαν-το λιγότερο) είναι η παλικαρίσια ψυχή κι η ντομπροσύνη της.

 

Βγήκε κι είπε αυθόρμητα αυτό που πιστεύει/νιώθει κι αμέσως πέσαν να την φάνε. Τους έτσουξαν δυο φράσεις της περισσότερο, το βουνό (επανάσταση) κι η διδακτορία των τραπεζών της ΕΕ.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για mayrelow vas

Κι αρχίσαν τον επικοινωνιακό λιθοβολισμό της, όλα τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε.  με τα τσιράκια τους. Άλλος την είδε σαν τον Στάλιν, άλλος σαν τον Τρότσκι κι άλλος σαν μαρξιστική βιβλιοθήκη, που δεν θα πρέπει να μιλάει όπως σκέφτεται, αλλά μόνο καθ΄ υπαγόρευση και ''κατά τας γραφάς''.

 

Τους πείραξαν λοιπόν, οι δυο απαγορευμένες λέξεις, αλλά κυρίως πως αυτά δεν πρέπει να τα λένε δημόσια καλλιτέχνες με τόση μεγάλη δημοφιλία (ειδικά στη νέα γενιά).

Εντέλει η τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου στο πολιτικό μέρος της συνέντευξής της και παρά τις όποιες δευτερεύουσες αντιφάσεις της, (δεν το κατακρίνω, εξάλλου όλες οι μεταβατικές εποχές είναι αντικειμενικά αντιφατικές, απλά το αναφέρω, όπως κι ίδια στην απάντησή της) κατάφερε να περάσει το πρωτεύον, που έχει αξία όση ''ένα μέτρο κινήματος'', δηλαδή πολλαπλάσια ''από μια ντουζίνα προγράμματα'', όπως έλεγε ο Λένιν.

*τζουτζές: νάνος γελωτοποιός του βασιλιά

Χίος,6/12/2017

Βασίλης Μαυρέλος

 

 
Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Στ. Κάρμαντζη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 3 Δεκεμβρίου 2017 Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 03 Δεκέμβριος 2017 13:19

Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, υπενθυμίζει σε όλους μας την ευθύνη και την υποχρέωση που έχουμε να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας με αναπηρία.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης, οι συνέπειες της πλήττουν πρώτα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι συμπολίτες μας με αναπηρία. Γι’ αυτό και, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματα και διεκδικήσεις τους, με ευαισθησία, σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Η προσπάθεια για εξάλειψη διακρίσεων και ανισοτήτων, παροχή ίσων ευκαιριών, ελεύθερη πρόσβαση παντού, ισότιμη κοινωνική ένταξη, είναι ένας αγώνας διαρκής και δύσκολος. Οι συμπολίτες μας ΑμεΑ, οι οικογένειές και οι φορείς τους, θα μας έχουν αρωγούς και συμπαραστάτες.

 

Σταμάτης Κάρμαντζης

Αντιπεριφερειάρχης Χίου

 
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Λύσεις εδώ και τώρα σε αδικίες του κοινωνικού μερίματος 2017 Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 03 Δεκέμβριος 2017 13:15

Μετά τη λήψη των πρώτων παρατηρήσεων από άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους που μένουν εκτός της παροχής του κοινωνικού μερίσματος 2017, η ΕΣΑμεΑ προχώρησε σε αποστολή επείγουσας επιστολής προς το υπουργείο Εργασίας και τους συναρμόδιους φορείς για την άρση των αδικιών που επισημάνθηκαν.


 

3 σημεία που ζητούν άμεση παρέμβαση:

 

Ανασφάλιστοι πολίτες με αναπηρία επισημαίνουν ότι, σύμφωνα με την παρ. 3 της υπ’ αριθ. 2/85835 ΚΥΑ για τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων διανομής του κοινωνικού μερίσματος έτους 2017, «ο δικαιούχος οφείλει να είναι ασφαλισμένος τουλάχιστον μία φορά σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης και για χρόνο μεγαλύτερο του ενός μήνα μέχρι και 31.10.2017».  Αυτό αποτελεί αδικία για τα άτομα με αναπηρία που δεν έχουν εργαστεί, γιατί δεν είναι σε θέση να εργαστούν ή γιατί δεν υπήρξαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις να εργαστούν και δεν έχουν ασφαλιστεί ούτε για μία ημέρα.

Ο συνυπολογισμός των αναπηρικών επιδομάτων στα εισοδηματικά κριτήρια που αφορούν στην παροχή του κοινωνικού μερίσματος. Η ΕΣΑμεΑ έχει τονίσει επανειλημμένα ότι τα επιδόματα έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία, λαμβάνοντας υπόψη και την ανυπαρξία κρατικών δομών και ως εκ τούτου πρέπει να εξαιρούνται από τον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων για όλες τις ευεργετικές ρυθμίσεις που αφορούν σε άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, όπως άλλωστε δεν υπολογίζονται και για το ΚΕΑ.


Η  οριζόντια χρήση των τεκμηρίων: Είναι αδικαιολόγητο π.χ. να προσμετράται στα περιουσιακά κριτήρια το Ι.Χ. αυτοκίνητο ατόμου με παραπληγία, που αποτελεί το μέσο κίνησής του, τη στιγμή που είναι αδασμολόγητο.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση άρση των παραπάνω αδικιών ώστε να μην αποκλειστούν άτομα με αναπηρία από την παροχή του κοινωνικού μερίσματος, οι οποίοι το έχουν και μεγαλύτερη ανάγκη από όλους και ουσιαστικά είναι οι φτωχότεροι των φτωχών.

Η επιστολή στο υπουργείο Εργασίας

 

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στη νέα ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esaea.gr και www.esamea.gr

 
22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ- ΛΟΥΚΕΤΟ. Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2017 15:49

Την αρχή την έκαναν τα super market "Χαρά" που ανακοίνωσαν ότι την Τετάρτη θα είναι κλεστά, στη μεγάλη κινητοποίηση για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στο Αιγαίο. Ανάλογη πρωτοβουλία βλέπουμε στη συνέχεια ότι παίρνουν αλυσίδες μεγάλων καταστημάτων όπως τα τοπικά franchise και απ' ό,τι φαίνεται θα ακολουθήσουν όλα, δείγμα της δυναμικής που αγκαλιάζει το δίκαιο αίτημα των Αιγαιοπελαγιτών.

Φωτογραφία του χρήστη Μυροβόλος.
Προσέλκυσε 10 άτομα
 
Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμ. Κάρμαντζη για την Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων 21η Νοεμβρίου 2017 Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2017 21:27

Η Ημέρα Εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μια ευκαιρία όχι μόνο για την απόδοση της απαιτούμενης τιμής στα στελέχη τους, αλλά και ημέρα σκέψης για το ρόλο και την αποστολή τους.

Ειδικά για μας τους νησιώτες του Αιγαίου, έχει ξεχωριστή βαρύτητα η παρουσία και η αποστολή των Ενόπλων μας Δυνάμεων, των ακοίμητων φρουρών του γένους των Ελλήνων, στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, το οποίο αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση για την ειρήνη, την ευημερία και την προκοπή του τόπου μας.

Στην ακριτική περιοχή μας, οι φρουροί των συνόρων μας και οι υπερασπιστές της εθνικής μας ανεξαρτησίας είναι κομμάτι από την καθημερινή ζωή μας, μέρος της πραγματικότητας που ζούμε.

Μέσα από την καρδιά μου εκφράζω στους άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων, και ειδικά σε όσους και όσες υπηρετούν στα νησιά μας, τις καλύτερες ευχές μου, μαζί με τις ευχαριστίες και την οφειλόμενη ευγνωμοσύνη όλων μας.

Σταμάτης Κάρμαντζης 

 
Το νέο Δ.Σ. του Αθλητικού Σωματείου ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΑμεΑ ΙΩΝΕΣ Χίου Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2017 21:19

Το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «ΙΩΝΕΣ» πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, από τις οποίες αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, που  συνεδρίασε και συστάθηκε σε Σώμα ως εξής: 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αγιασμάτη Μαρκέλλα

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποδιά Ελένη
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ντούλου Πλουμή

ΤΑΜΙΑΣ: Παβίτσου Χριστίνα

ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΟΣ: Χατζησιδερή Αναστασία

ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ: Κουφοδόντη Ευτυχία

ΕΦΟΡΟΣ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ: Πατελίδα Κατερίνα

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
Ιδού ο Παρθένης ,ιδού και η προσομοίωση! Του Αλέκου Γαϊτάνου Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 19 Νοέμβριος 2017 19:03

Την ώρα που στη Μάνδρα της Αττικής θάβουν τους νεκρούς τους και στον Παρθένη της Χίου η αθλιότητα εγκιβωτισμού της κοίτης του ποταμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο εξαίρετος φίλος, συμπατριώτης και διακεκριμένος επιστήμονας Θ.Α, έθετε τηλεφωνικά, χωρίς περιστροφές και ανούσια λόγια, αγωνιώδη ερώτημα. 

Έχει παραγγελθεί για τη Χίο προσομοίωση του φαινομένου της Δυτικής Αττικής; Δρομολογήθηκαν προς τούτο, οι απαραίτητες διαδικασίες από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς; Υπάρχει εκφρασμένη βούληση αξιοποίησης αυτού που χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες εργαλείο του 21ου αιώνα και ονομάζεται προσομοίωση (simulation);

Ερωτήματα που με τη σειρά μου, με ζείδωρο θράσος, θέλω και εγώ να απευθύνω, σε όλους όσους διαχρονικά σχεδίασαν, και τώρα υλοποιούν, το ασύλληπτης έμπνευσης εγχείρημα του σταδιακού μπαζώματος και του εν συνεχεία εγκιβωτισμού, του μεγαλύτερου φυσικού φορέα απορροής υδάτων του λεκανοπεδίου της Χίου, του ποταμού Παρθένη. 
Με δυο λόγια, έχει μελετηθεί τι θα συμβεί στις Νότιες Συνοικίες αν στα αποψιλωμένα από τις πυρκαγιές βουνά που περιβάλλουν την Πόλη, πέσει περίπου η ίδια ποσότητα βροχής με αυτήν του Όρους Πατέρα της Αττικής;

Σε μια περίοδο που σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο υπάρχει η τάση απεγκιβωτισμού και ανάδειξης των αστικών ποταμών και χειμάρρων, με γενναίες μάλιστα προς τούτο χρηματοδοτήσεις, εμείς δυστυχώς, δέσμιοι οπισθοδρομικών αντιλήψεων και τριτοκοσμικών πρακτικών, πράττουμε ακριβώς το αντίθετο. 
Με τη σειρά του βέβαια, εγείρεται το ερώτημα για το κατά πόσο είναι δυνατόν, οι ίδιοι χρηματοδοτικοί φορείς και τα ίδια αρμόδια ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να ενισχύουν τέτοιου είδους αλληλοσυγκρουόμενες δράσεις;

Όπως ερωτήματα εγείρει και η ολιγωρία των οργάνων της πολιτείας, στην επιβολή αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων για περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως αυτό της τσιμεντόστρωσης της κοίτης του ρέματος της Αγίας Ειρήνης. 
Έχουν ήδη περάσει αρκετά χρόνια από τότε που το Πέμπτο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε παράνομες τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις στο ρέμα και διέτασσε την αποκατάστασή του. Έκτοτε καμία ενέργεια αποκατάστασης δεν έγινε και ο μοναδικός αιρετός που κλήθηκε να λογοδοτήσει για αυτό στη δικαιοσύνη, αθωώθηκε πανηγυρικά!

Με αφορμή το στυγερό περιβαλλοντικό έγκλημα της Μάνδρας και τους δεκάδες πνιγμούς δεκάδων αθώων ανθρώπων, νομίζω έφθασε η ώρα να δοθούν απαντήσεις για τα τεκταινόμενα Χίο. 
Τώρα, πριν είναι πολύ αργά.

 
ΦΟΧ: Επετειακές εκδηλώσεις της καθοριστικής για την απελευθέρωση της Χίου- Μάχης του Αίπους της 15ης Νοεμβρίου 1912. Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017 16:06

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις επετειακές εκδηλώσεις της καθοριστικής

για την έκβαση της απελευθέρωσης της Χίου Μάχης του Αίπους της 15ης Νοεμβρίου 1912, που περιλαμβάνουν:

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΧΙΟΥ


● “Δρόμος Θυσίας Αίπους 2017” Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Χίου Σάμου,

διοργανώνεται ο αγώνας δρόμου ανάβασης του Αίπους με την επωνυμία “Δρόμος Θυσίας Αίπους 2017”, για μαθητές και μαθήτριες

Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου αλλά και για ενήλικες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: ● 9:00 - 10:00 π.μ.: Συγκέντρωση

αθλητών στην πλατεία του Ομίλου, στον Άγιο Γεώργιο για την εγγραφή και προετοιμασία των συμμετεχόντων. Προαιρετική

επίσκεψη αθλητών γονέων στο Μουσείο του Φ.Ο.Β. και στην έκθεση ενθυμημάτων κειμηλίων της Μάχης του Αίπους. ● 10:00 -

10.20πμ :Μεταφορά στο χώρο εκκίνησης των αγώνων. ● 10:30 π.μ.: Εκκίνηση αγώνα. Τερματισμός στο Μνημείο Πεσόντων

Αίπους Απονομή επάθλων και αναμνηστικών στους αθλητές. ● 12:00: Επιστροφή Τα αναμνηστικά στους 6 πρώτους νικητές των

αγωνισμάτων έχουν φιλοτεχνηθεί όπως και όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις, από την συντοπίτισσα καλλιτέχνιδα κ. Δέσποινα

Καλαγκιά.

Προσωπικά αντικείμενα τα οποία θα παραδοθούν στο τέλος της ανάβασης. Υπενθυμίζουμε ότι για συμμετοχή χωρίς προβλήματα

απαιτείται στοιχειώδης εξοπλισμός όπως: παπούτσια πεζοπορίας και σακίδιο πλάτης για τα εφόδια όπως : νερό, μπουφάν, γυαλιά,

φωτογραφική μηχανή κλπ. ● 09:30 - 10: 30 π.μ.: Πεζοπορία κατά μήκος της διαδρομής Πραντούνικα Βρυσάκια Καστέλι Μνημείο

Πεσόντων Αίπους, όπου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τον τερματισμό και την απονομή επάθλων αναμνηστικών στους

αθλητές του αγώνα “Δρόμος Θυσίας2017”, ● 12:00: Επιστροφή Για τον καλύτερο σχεδιασμό και συντονισμό της δράσης

παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή αναφέροντας το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνό και τον αριθμό των ατόμων που θα

συνοδεύετε, είτε στο email του ΦΟΒ ( f Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) είτε στα τηλέφωνα 6972828236 & 6977945900 μέχρι την

Πέμπτη 16-11-2017.

Μετά το τέλος των απονομών θα πραγματοποιηθεί συμβολική δενδροφύτευση στο χώρο του μνημείου του Αίπους στη μνήμη του

Γεωργίου Στάϊκου ανηψιού του ήρωα της μάχης του Αίπους Βασίλειου Στάϊκου

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

● Συμμετοχή στο “Μνημόσυνον των Πεσόντων επί του Αίπους το 1912 δια την απελευθέρωσιν της Χίου” που τελείται από τον

Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 και περιλαμβάνει: ● 7:00 π.μ.: Θεία Λειτουργία,

Μνημόσυνο και Τρισάγιο στη μνήμη των Πεσόντων, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου. ● 11:00 π.μ.: Τρισάγιο

στη μνήμη των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αίπους.

● «Τα όπλα του αγώνα». Παρουσίαση του οπλισμού των Ελλήνων και των Τούρκων κατά τον απελευθερωτικό αγώνα για τη Χίο

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ομίλου, ο Βρονταδούσης ερευνητής πεδίου, κ.

Μανώλης Ρωξάνας, θα μας παρουσιάσει τον εξοπλισμό των δύο αντιπάλων με βάση τα ευρήματα από τις μάχες στο οροπέδιο του

Αίπους

Από το Δ.Σ. του Φ.Ο.Β.

 
Περισσότερα Άρθρα...
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ .
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK http://www.facebook.com/myrovolosgr
 

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους